Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

donderdag 21 juli 2016

Dag 3 vloer opvang

De laatste dag van de coating van de vloer. Dag 1 was voorbereiding, primeren en reeds uitvullen diepste dalen. Dag 2 de grote laag gaat erin, uitvlakken en glad maken. En dan nu dag 3 een iets matteren laag, die UV en chemisch ( kattenpis en poep) bestendig is en net er voor zorgt dat je niet kan uitglijden ook al is het straks bij schoonmaken nat.
Ook hier ging net zoals voorgaande 2 dagen de scheikunde doos weer open en moest er gemengd worden en dan rollen maar.

Het verschil nog net te zien, de glimmende tweede laag en de matte derde:


Onderst stukje links van emmer glim bovenste stuk mat

En het eindresultaat, nog nat:


Maar dit gaat het zijn.

We zijn hier zo blij mee, eindelijk een vloer zoals we wilde hebben. Goed schoon te houden zodat de katten naar hartenlust buiten kunnen spelen en chillen en een stuk minder schoonmaakwerk, want dat hebben we genoeg.

Als laatste een dankwoord voor iedereen die aan deze vloerrestauratie hebben meegewerkt:
Yvonnen en Sander, trouwe donateurs, vrienden die met dit idee kwamen en hulp bij de uitvoering. Gert Jan die dit idee uitvoerbaar maakte en zijn hulp en kennis bij het leggen van de vloer. Bert en Daan bij de randhulp dat o zo belangrijk is, want we hebben heel weinig tijd normaal voor extra's als dit.

En nu herinrichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten