Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 19 juli 2016

Vervolg nieuwe opvang

De nieuwe opvang nadert nu toch echt zijn voltooiing. We hebben hem reeds feestelijk geopend, maar er waren nog wat foutjes te herstellen. De ruwe betonvloer die door de enige betaalde kracht nooit goed is gemaakt wordt nu verbeterd. Helemaal ongedaan maken wat mislukt is gaat niet, maar we hopen wel bij het ideaal in de richting te komen.
De vloer krijgt een professionele coating. Dit is tot stand gekomen door veel overleg en als laatste de hulp van vrienden die een connectie in deze wereld hadden.
De weken hiervoor zijn we bezig geweest met de vloer gereed maken voor deze coating. Dat hield in: het maken van een put, het dicht maken van de mislukte goot en randen aanhelen langs de vloer. Hier zijn 12 zakken beton in gegaan, jekkeren van een put en het nodige houtwerk als bekisting.
En vanaf vandaag gaat de eerste laag van de drie lagen coating er in. Vanmorgen vroeg de reeds verblijvende katten weggehaald en de vloer nogmaals gereinigd. Afgelopen week al tweemaal geboend en tweemaal met de hoge druk reiniger gedaan en nu de stofzuiger voor het laatste beetje


De schone en vooral lege vloer vanmorgen En dan is scheikunde. Precies afwegen van componenten en rollen maar.


Het resultaat halverwege


En aan het einde van dag 1

Dit is de zogenaamde primer-laag, morgen komt de nivellerende tweede laag en donderdag de eind-laag.
Het ziet er nu al veeeel beter uit en we hebben een goed gevoel dat we de vloer krijgen die we wensen.
Duim allemaal mee. Foto's volgen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten