Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

vrijdag 16 juni 2017

Terug van weg; Havenfestival...!!!!

Aanstaand weekend is het eindelijk zo ver, na een rustpauze van een jaar, en natúúrlijk zijn wij nu ook weer van de partij: Het Havenfestival IJmuiden!!!

Voor degene die nog niet precies weten wat het Havenfestival inhoudt:
Een heel weekend lang kun je gratis genieten van kunst en cultuur. Tegen een kleine vergoeding kun je ook nog eens mee op verschillende boottochtjes en zijn er heerlijke hapjes en drankjes. Je kunt workshops volgen of gewoon rondslenteren en 'mensen kijken' in het Havengebied van IJmuiden. Stands met kunst, heel veel muziek, rondlopende artiesten met grappige acts en allerlei kraampjes.

Aan de kinderen is zeker ook gedacht en voor hen is er bijvoorbeeld een film en een spannende rondleiding op een olieplatform! Of het spectaculaire waterfestijn van het "Nijlpaard', de grootste drijvende kraan die tonnen water 'hapt'. Het programma is divers en beslist de moeite waard: http://www.havenfestivalijmuiden.nl/programma
Denk daarbij aan het prachtige weer wat beloofd is, en dit weekend kan niet meer stuk! 

Voor ieder wat wils bij onze kraam. Van halsbandjes, tot kattenoorbelletjes. Van mokken, tot poëzieplaatsjes, voerbakjes en notitieboekjes. Te veel om op te noemen maar alles met hetzelfde thema: De Kat!
Zoals de jaren hiervoor hebben we een kraam waarop we kattenspulletjes verkopen; zowel handige dingen voor de katten, als bijzondere kadootjes voor hun baasjes. Natuurlijk tegen leuke prijsjes. Daarnaast verkopen we ook weer nieuwe en zo-goed-als-nieuwe dameskleding onder de naam; Poezen in de Paskamer. Al deze moderne kleding, (waaronder veel merkkleding) jurkjes, tuniekjes, broeken maar ook schoenen, wordt verkocht voor slechts 5 euro per stuk. Jassen zijn een knaak duurder. Vanzelfsprekend gaan alle inkomsten naar de zwerfkatten. 

Het Havenfestival is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.  Het programma is zaterdag 16 juni van 12 tot 23 uur, met als afsluiters Full Count (super swingende coverband) en de welbekende Lange Frans. En zondag 17 juni van 12 tot 16 uur met o.a. Het Staande Tuygh (zeemansliederen) en DJ Miss Behave. Maar er is nog zó veel meer te zien, te doen en te beleven ...
 
Ook de muziek is ruim vertegenwoordigd. Zeemanskoren, rap en klassiek; waar vind je dat tezamen?

Onze stand is geopend van 11 tot uiterlijk 18 uur en vind je op het 'marktgedeelte' van het festival. Dat is ter hoogte van Trawlerkade 50-54. We staan je heel graag te woord, en hopen al onze donateurs, Facebookvolgers en bloglezers even de hand te kunnen schudden. Altijd leuk om bekende gezichten te zien. Maar, helaas, uit ervaring weten we dat het erg druk kan worden, dus begrip als we net even met de handen vol staan! 
 
Onze havenpoes Melanie en haar groepsgenootjes, hoeven niet bang te zijn dat ze dit chaotische weekend worden overgeslagen. Natuurlijk brengen de gezusters Alie & Annie een maaltje bij hen langs ...

Onze kraam wordt bemand door vrijwilligers die deze dag keihard werken om zo wat extraas voor de zwervers te verdienen. Maar achter de schermen zijn meer vrijwilligers onverbiddelijk bezig; de voerdames die de havenkatten ook dit weekend gewoon van eten voorzien, en de verzorgers die in de opvang al vanaf 6.30 uur (!) aanwezig zijn om daarna in IJmuiden nog eens achter de kraam te kunnen helpen. Hulde!

Je kunt deze fantas(t)ie(sche)-verschijning zomaar tegenkomen op de Trawlerkade!  (Foto: Freek Weber)Geen opmerkingen:

Een reactie posten