Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

donderdag 6 juli 2017

Rode Poes ... up-date

Even een berichtje over Rode Poes. Het kleine poesje met het verminkte voorpootje dat onder valse voorwendselen bij ons is 'gedropt'. In de ziekenboeg had ze het niet zo naar haar zin. Doordat ze raar loopt, omdat ze niet op het misvormde voorpootje kan staan, trekt ze nogal de aandacht van de andere katten. Nu zijn de meeste in de ziekenboeg oud of herstellende, en maken zich niet druk, er lopen ook wat jongere blagen rond. Niet omdat zij echt ziek zijn, maar omdat ze speciaal dieetvoer (Urinary) nodig hebben, wat in de grote opvang-groep niet te organiseren valt. 
En deze twee heren, Diesel en vooral Duvel, worden getrickerd door het gedrag van Rode Poes. Zij vinden het reuze interessant dat ze zo apart rond strompelt, waarop zij zich genoodzaakt voelen om dat nader te inspecteren. Aandacht waarvan Rode Poes niet gediend is. Dus verstopt zij zich en voelt ze zich zichtbaar opgejaagd.

Duvel is een geweldige 'maatje-plus' kater maar kan soms een bullebakje zijn naar de andere poezels toe ...

Tijd om te verhuizen dus. Sinds vandaag woont Rode Poes in het woonhuis bij Marya en haar kattenkids. Die zijn wel wat gewent en hebben al heel wat vreemde vogels voorbij zien komen. Die verblikken of verblozen niet van een 3 en een half- potige poes, een dove kater of een blind kitten. Met deze verhuizing, die redelijk permanent lijkt, werd het ook tijd om Rode Poes een echte naam te geven. De keuze is op Lelie gevallen. Niet alleen omdat de tengere, ranke poes inderdaad wat weg heeft van deze sierlijke bloem, maar vooral omdat ze gebracht is door een duo dat uit Lelystad zou zijn gekomen. 

Wij geven onze katten altijd een naam die associeert met de vindplaats; de straat, het bedrijf of desnoods de plaats waar ze vandaan komen. Zo krijgt een zwerver die vanuit een ander asiel komt een naam die met een A begint, een kat uit Beverwijk iets met de letter B, of een havenkat een naam die aan de havens doet denken, zoals Sailor. Alleen op die manier is het mogelijk dat we soms jaren na dato en honderden katten verder, aan de naam van een (geplaatste) kat vrij snel weten om wie het gaat en waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Heel handig!

Nu Lelie langer dan twee weken bij ons is en niemand zich als eigenaar heeft gemeld, wordt het tijd om verdere stappen te ondernemen. Ze zal gecastreerd, gechipt en ingeënt worden. Maar ook gaan er röntgenfoto's gemaakt worden van alle pijnlijke gebieden op haar lijfje, om zo in kaart te brengen wat er medisch loos is met haar. Een projectje waar een fors prijskaartje aan hangt maar die absoluut noodzakelijk is voor haar welzijn ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten