Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

vrijdag 15 december 2017

Jamilla ....

We zijn er even uit geweest met het blog, voornamelijk door gigantisch tijdgebrek (whats new??) maar ook doordat de allergie aan Marya's handen weer voor zoveel pijn zorgde, dat typen nauwelijks mogelijk was. Afin, we zijn er weer en pakken de draad op. Uiteraard is er in de tussentijd weer ontzettend veel gebeurd, en lijkt het vrijwel onmogelijk om al deze positieve én negatieve berichten alsnog te plaatsen (op onze facebook pagina lees je wél de oudere berichten omdat onze Lenneke dat bijna dagelijks bijhoudt). We houden het dus bij die nieuwtjes die bij ons het meest indruk maakten. Het vervolg op de vondst en terugkeer van zwervers Jamilla en Diègo is daar één van:

De verwilderde broer en zus Diègo en Jamilla zijn twee jaar geleden verdwenen van hun vaste voederplek op de Orionweg. Een paar weken geleden kwamen we in contact met de mensen bij wie zij een schuilplek hadden gevonden in de tuin, zie foto

Het heeft helaas niet zo mogen zijn; Jamilla heeft het niet gered. Gister zou ze voor de tweede keer aan het zwaar beschadigde oor geopereerd worden. Het oor was aangetast door een goed behandelbaar soort huidkanker. We hadden dus ook goede hoop op herstel. Ook de dierenarts was in aanvang optimistisch. Tot ze gister, terwijl Jamilla rustig onder narcose lag, de wond beter kon bekijken.
En waar we al een beetje bang voor waren bleek ook zo te zijn; er was te weinig weefsel over om te worden verwijderd zodat we er zeker van waren dat alle kankercellen weg bleven. Daarbij zou er te weinig huid over blijven om de wond goed te sluiten. Het bleek simpelweg niet mogelijk en in overleg hebben we besloten Jamilla in te laten slapen, maar het heeft heel wat traantjes gekost!
 
Heel veel dank aan ieder die zo heeft meegeleefd, inclusief de mensen die Jamilla buiten hebben verzorgd voor ze weer bij ons kwam. Ook dank aan een ieder die geld heeft gedoneerd voor de prijzige operatie die Jamilla's leven had moeten redden. Het heeft helaas niet zo ver mogen komen. Er was ruim 400 euro ingezameld. Dit geld wordt nu besteed aan andere operaties die nog te wachten staan. We zijn namelijk de laatste maanden bezig geweest met de hervaccinaties van alle opvangkatten en die worden daarbij extra goed gecontroleerd op eventuele andere gebreken. Daarbij zijn bij onze Toet en Ayrann ernstige gebitsproblemen geconstateerd die zo snel mogelijk verholpen moeten worden. Met het restant van het geld kan de eerdere operatie van Jamilla én haar crematie betaald worden. We hopen dat alle gevers zich daar in kunnen vinden!
 
Noorse Boskat Ayrann heeft een pijnlijke ontsteking in haar bek met wildvlees-groei ...
We kunnen nu alleen nog maar dankbaar zijn dat we Jamilla weer veilig bij ons hebben gehad, dat we haar de laatste weken nog konden verwennen en pijnbestrijding konden geven. We moeten er niet aan denken hoe dit was afgelopen als ze niet gevonden en gevangen was. Haar is goddank een lange en zeer pijnlijke lijdensweg bespaard gebleven.

Jamilla met het oor wat al bijna geheel was verdwenen. Dit soort (stabiele) huidkanker komt vaker voor bij wittige katten. Insmeren met zonnebrand kan dit voorkomen maar is niet mogelijk bij een verwilderde zwerfkat....

Lieve wilde Jamilla, we gaan je missen maar zijn heel blij dat je nog even bij ons was.   We zullen goed voor je geliefde broertje zorgen die nu gelukkig weer hernieuwde vriendschappen is aangegaan met de rest van de ex-Orionkatten in de opvang!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten