Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 7 april 2021

Begin van een nieuwe start!

Voor een aantal van onze katjes was vandaag het begin van een nieuwe start:

Zwerver Paultje ging onder narcose en werd gecontroleerd op Kattenaids, wat hij gelukkig niet blijkt te hebben. Daarop is hij gecastreerd, gechipt en goed nagekeken. De verwilderde kater is in goede gezondheid en gaat morgen terug naar de tuin in Haarlem waar hij is gevangen en waar hij blijvend wordt verzorgd door de melder. Lekker in vrijheid op zijn vertrouwde stekkie!

 Foto: Paultje uit Haarlem

De jonge Hillegonde onderging 2 weekjes geleden een ooglid-operatie (die groeide naar binnen). De dagen daarop kreeg zij het zelf voor elkaar om de kap van haar kop te krijgen, waarna oogzalf geven geen optie meer was bij deze wilde poes. Gelukkig bleef Hildegonde van de wond af en genas het oog goed. Vandaag zijn, onder sedatie, de hechtingen er uit gehaald en kon de jonge poes herenigd worden met haar broer Hilton en moeder Hilleke die nog in onze opvang zitten. Volgende week wordt mama Hilleke 'geholpen' en kan ook dit trio terug naar de plek in Hillegom waar ze zijn gevangen. En ook deze zwerfkatten krijgen daar dagelijkse verzorging en hebben een warme schuilruimte tot hun beschikking!

 Foto: Hillegonde uit Hillegom

Tot slot is de kleine kater Zwanenburgje, gevangen in Zwanenburg inderdaad, naar asiel Haarlemmermeer verhuisd (Hoofddorp). Direct plaatsbaar is het bange ventje nog niet, maar met wat extra aandacht zal hij zich snel ontpoppen tot de lieve knuffel die we af en toe al zagen. In het asiel maakt hij de snelste kans op een gouden mandje en dat gunnen we hem van harte natuurlijk!

We verbaasden ons dat hij al een oormerk had; het internationale teken dat het gaat om een gecastreerde zwerfkat. Maar hoe kwam hij dan midden in een woonwijk terecht? Vanmiddag hoorden we de mogelijke oplossing van dit mysterie; in de straat waarin Zwanenburgje was gevangen heeft een dame gewoond die meerdere zwervertjes verzorgde. Nadat mevrouw was overleden zijn deze katten, waarschijnlijk ooit gecastreerd als zwervers, door de buurt uitgewaaierd op zoek naar een nieuw voeradres. We zijn dan ook benieuwd of we nog meldingen krijgen van andere zwerfkatten die nu mogelijk door het dorp dwalen ...

 Foto: Zwanenburgje uit Zwanenburg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten