Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 20 april 2022

Diva

Dit is Diva, een poesje van 1 jaar oud. Zij is vorige week bij ons in de opvang gekomen.

Wij zijn al het 7e huisje voor haar. Ze vertoont agressief gedrag naar mensen en andere dieren, waardoor ze steeds niet kon blijven. Gelukkig heeft de laatste opvang contact met ons opgenomen met de vraag of Diva naar ons mag komen.
Natuurlijk mag dat, want juist voor dit soort katten is onze opvang. De moeilijkere katten, de katten met een rugzakje, de wilde katten en dus ook een Diva.

We zullen haar eerst de tijd geven om rustig bij te komen, want ze heeft al heel wat mee gemaakt in haar korte leventje. In die tijd observeren we haar ook tijdens het eten geven, het schoonmaken van de kennel ed. We kijken hoe ze op ons reageert, hoe ze op de andere katten reageert, of ze voorkeur voor personen heeft en of er een duidelijke reden voor haar agressie is.
En vervolgens bepaalt Diva welke stapjes zij zet en zullen we haar hierin volgen en begeleiden. Het wordt een uitdaging, maar daar houden wij van! Ze hoeft geen tamme schootkat te worden, maar als zij zich hier veilig genoeg voelt om ontspannen los te kunnen lopen, is ons doel bereikt. Alles wat we nog meer kunnen bereiken is natuurlijk meegenomen.

Welkom Diva!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten