Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

donderdag 17 november 2011

Alles goed met Clemmie en Katai

Voor wie er in geïnteresseerd is: Het gaat goed met Clemmie en Katai.. Nadat we ze weer buiten hebben herenigd met hun vrienden hebben we deze twee nog wat intensiever als normaal gevolgd en beide geven aan weer blij te zijn buiten. Clemmie laat zich elke dag bij het voeren uitgebreid aaien en knuffelen. Voor haar verzorgers is het een echte schat. Katai is altijd al veel schuwer en voorzichtiger geweest. Dit is eigenlijk het normale gedrag van de zwerver. Ze zijn erg schuw en laten zich bij uitzondering makkelijk benaderen, ze zijn angstig en schuw. Dat is ook hun beschermingsmechanisme, de mens is in hun leven meestal niet erg leuk voor ze geweest, vaak zelfs schandalig.
Daarom laat Katai zich pas zien als het stil en rustig is, meestal dus later op de avond en komt niet voor een aai, maar is wel dankbaar voor een hapje eten.

Foto van Clemmie, na verwijderen oog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten