Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

zondag 22 januari 2012

2 van de 3

Een tot nu toe gedeeltelijk succes, Blanche en Siempie zijn binnen en veilig. Vooral Siempie was ons zorgenkindje. Hij loopt al een tijd met iets aan zijn bekkie. Hij kon niet meer normaal eten, daarom werd zijn eten al gemalen. Verder kreeg hij de laatste tijd om de dag een pijnstiller om te voorkomen dat hij niet meer zou eten en dan zou verzwakken en het allemaal nog veel erger zou kunnen worden.
Het vangt veel makkelijker als katten eten, dan kunnen we ze lokken naar onze officiële vangkooi en hoeven we niet het grove geschut tevoorschijn te halen. Met zo'n officiële vangkooi worden de dieren veilig gevangen, ze zijn zo geconstrueerd dat er bijvoorbeeld geen staart tussen kan komen en dat er genoeg ruimte voor ze is en ze niet verwond raken. Verder zijn onze mensen die deze vangkooi gebruiken geïnstrueerd.
Intussen zijn we met Siempie naar de dierenarts geweest en is zijn bekkie onderzocht. Hij heeft een ontsteking en we gaan dit behandelen. Een verdere uitleg hierover zal Marya zelf nog doen op dit blog.
Jullie hebben het hier intussen veel vaker gehoord, maar het is nog steeds hartstikke druk. Behalve dat ook wij aan het einde van het jaar vele ambtelijke en papieren afhandelingen en verantwoordingen moeten afleggen is het ook op het vlak van de dieren een gekkenhuis. We hebben gewonde dieren door aanrijdingen, gedumpte en voor ons onbekende gevonden zieke dieren, Siempie Blanche die gevangen zijn, Biker die gevangen moet worden die allemaal heel veel aandacht vragen en daarnaast de dagelijkse verzorging, schoonmaak, de speciale verzorging van de zieke en jonge dieren, voerrondes dierenarts bezoek, ophalen goederen bij hele lieve donateurs en belangstellenden, financiën en die papieren afhandelingen. Gelukkig hebben we een enorme steun aan de het afgelopen jaar bijgekomen vrijwilligers.
Wij hopen dat jullie begrip hebben voor de situatie. Zodra er weer wat tijd is zal Marya zelf hier op blog weer wat laten horen. Ze zal dan ook de uitslag geven van de einde jaars kerst aktie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten