Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

vrijdag 24 februari 2012

Een koude en toch warme maand februari

We weten het en betreuren het dat we het weblog niet erg regelmatig bijhouden. De toch onverwachte koude heeft voor veel extra werk gezorgd. Net als bij mensen hebben onze katten door de koude meer last van allerlei kwaaltjes.
Eerst zijn we druk geweest met het trachten binnen halen van de zwakkere buiten katten. De hele gezonde vinden de kou niet leuk maar redden zich met onze hulp en met extra dekentjes in de hokken wel, maar de zwakkere ouderen hebben het hier veel moeilijker mee. En dan hebben we nog een paar katten met vachtproblemen die we gewoon moesten helpen. Een kat met een vervilte vacht heeft enorm veel pijn en kan zich daardoor steeds slechter bewegen, elke beweging doet dan pijn. De enige oplossing is dan een groot deel van hun vacht weghalen. Je begrijpt die kunnen dan in deze ernstige kou niet meer naar buiten ondanks dat ze dat het liefst willen.
Daarnaast hebben de zieke extra klachten gekregen door de kou. Omdat ze al zwakker zijn is de kans op complicaties veel groter en om dit te voorkomen en te bestrijden zijn we erg druk geweest met mediciaties en verzorging.
Ondanks ons aller inzet hebben niet alle dieren het gered. En dat blijft moeilijk.
Hopelijk blijft het nu wat beter weer en kunnen de dieren allemaal weer opknappen.
Naast deze drukte en trieste zaken toch ook enige hartverwarmende. Mensen die ons in de moeilijke tijden blijven steunen en soms steun uit onverwachte hoek.
Zo'n geval was een telefoontje van de conciërge van de LTS in IJmuiden. Die heeft samen met enige leerlingen een inzameling gehouden voor voer. Wat een geweldige aktie, dank.
Overhandiging voer in de LTS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten