Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 15 januari 2013

Eindstand Kerstactie ... Dansje!

15 januari 2013, dinsdag;

Op 5 januari 2013 liep de Kerst - 50% actie officieel af. Door ziekte is de helft van de kerstkaarten met de aankondiging van de actie te laat verzonden, maar waren de twee sponsors zo lief een oogje toe te knijpen, en telden de giften die kort daarop nog binnenkwamen gewoon mee!
We zijn dan ook zeer blij te kunnen vertellen dat de eindstand dit keer weer hoger is dan de vorige. In totaal hebben we, inclusief de 50%, een bedrag binnengekregen van maar liefst:
                       
          3321,50 !!! 

                                                                        
Wat zijn we hier blij mee. Wat zijn we jullie dankbaar! Deze stand overtreft onze stoutste verwachtingen.... Lieve mensen, ik meen het serieus, ik heb hier geen woorden voor. Fantastisch!!!

We hebben direct een heleboel rekeningen kunnen betalen, en allerlei broodnodige dingen kunnen inslaan.

Hierbij een lijstje van hetgeen er onder andere is betaald van deze giften:

  • We hebben alle kittens die we in de opvang hebben laten inenten. Zowel de eerste enting als de tweede, drie weken later.
  • We hebben weer nieuwe identificatie-chips gekocht. De prijs van 30 chips is ruim 120 euro. Iedere zwerver die bij ons binnenkomt krijgt een chip met unieke code. Zo kunnen we altijd nazien om welke kat het gaat, ook als deze weer wordt uitgezet of herplaatst.
  • Heel flauw, maar ó zo belangrijk en duur: een lading nieuwe stofzuigerzakken
  • Net zo oninteressant maar nodig: nieuwe cartridges voor het vele printwerk (8 stuks)
  • Voor 300 euro aan Stronghold gekocht. Dit is het állerbeste middel tegen wormen, vlooien, luizen en oormijten. Helaas ontzettend duur, voor 300 euro kunnen we éénmalig alle katten in de opvang behandelen. Deze behandelingen zijn broodnodig om te voorkomen dat er ziektes uitbreken die veel meer geld kosten aan medicatie en dieetvoeders.
  • De voorraad dieetvoeders is weer op peil; brokken tegen blaasgruis en maag / darmaandoeningen gaan er in grote hoeveelheden doorheen. Een zak van 10 kilo kost gemiddeld 70 euro en daar doen we ongeveer 3 dagen mee. Gelukkig hoeven we deze brokken niet continu te geven, en gaat het meestal om individuele patiëntjes.
  • Ook hebben we weer een flinke hoeveelheid blikvoer en blikjes met dieetvoer ingeslagen. Dagelijks gebruiken we momenteel ongeveer 25 blikken natvoer en 3 blikjes dieetvoer.
  • Dankzij een tip kwamen we bij een site uit waar we veel goedkoper L-Lycine konden bestellen. In plaats van 35 euro per pot, betalen we hier 22 euro. Uiteraard hebben we hiervan ook een kleine voorraad ingeslagen. L-Lycine (of Off-Lysine) gebruik je als voedingssuplement en strooi je door het natvoer. Het houdt de weerstand hoger en voorkomt niesziekte. En deze besmettelijke virusinfectie komt veel en vaak voor in grotere groepen katten. Voorkomen dus!
  • Ook hebben we weer Iso-gel ingeslagen. Dit plantaardige middel werkt goed bij de diarree-patiëntjes. Het is geen geneesmiddel, maar zorgt ervoor dat de diarree dikker wordt en de darmen tot rust komen. En dát werkt wel genezend!
  • Ook de administratie moet gedaan worden > dus simpele zaken als postzegels, printpapier, plakband.... we hebben het gewoon nodig en we kunnen nu weer even door.
  • Er zijn weer zaken als visitekaartjes en officieel briefpapier besteld. Nu is het ons beleid dat we zo min mogelijk geld uitgeven aan dit soort 'bijzaken' als reclame en marketing. We geven het immers liever direct uit aan de katten zelf, dus aan voer en medicatie. Maar ja... al die contacten die we leggen door middel van visitekaartjes uitdelen en brieven schrijven, levert ook weer geld op! Toch blijft dit een low-budget verhaal...
  • De verzekering van onze ambulance is weer betaald voor een jaar.
  • We konden ook weer een nieuwe grote krappaal kopen; met zoveel katten gaan de krappalen gewoon niet zo heel lang mee. Na een jaar zijn ze écht tot de draad versleten...
  • We hebben meerdere Giardia-snaptests gekocht; zodat we gewoon thuis katten kunnen controleren op dit zeer besmettelijke darmvirus. Scheelt enorm veel geld én een stresskat die anders naar de dierenarts had gemoeten!
  • Er zijn weer luchtzuiveraars aangeschaft. Deze zuiveraars doden allerlei bacteriën die door de lucht zweven in de opvang en potentiële ziektes kunnen overbrengen.
  • Rekeningen die verder zijn betaald: dierenarts, groothandel (grit!), huur van de opslag, telefoonkosten en bijdrage aan huur van de opvang, water, gas en elektra.
  • En nu vergeet ik vast nog wel het één of ander. Maar het belangrijkste is dat we in ieder geval de komende maanden wat lucht hebben, in staat zijn onze dieren optimaal te blijven verzorgen. En dat geeft rust!   
Maar het allermooiste komt nog:
We hadden al de wens uitgesproken dat we hoopten op genoeg geld om een schutting te laten bouwen om het extra stuk grond heen dat we bij de opvang hebben gekregen. Daar is nogal wat haast mee want het onkruid tiert er welig en de jongelui uit de buurt denken dat dit een braakliggend landje is waar ze naar hartelust kunnen klieren. We hadden al diverse offertes opgevraagd en de prijs van een degelijke schutting ligt rond de 2500 euro. Dan wordt ook de grond bestraat.

En nee, zoveel geld hebben we niet over, maar we komen wél een heel eind! En daar zijn we al súperblij mee, want het begin is er. We komen nu nog ongeveer 1000 euro te kort, en gaan dus als een gek allerlei fondsen aanschrijven. Wie weet staat er binnenkort dan eindelijk een dijk van een schutting en hebben de onplaatsbare en verwilderde katten in de opvang de ruimte die ze zo hard nodig hebben. Het feit dat we in ieder geval al meer dan de helft van het benodigde bedrag hebben, geeft ons heel veel hoop en kracht.

En als laatste; de beloofde loterij...
We hebben twee donateurs uitgeloot, en zij krijgen deze week een kaartje van ons (we hebben geen telefoonnummers). We hopen dat zij zo snel mogelijk contact met ons willen opnemen zodat we de tekening van Annet Verplancke kunnen overhandigen, en ook Karin Wanninkhof staat te popelen om een tekening te maken van het huisdier van de andere gelukkige winnaar. Fotoos hiervan volgen ...
De prachtige tekening met kunstenares Annet Verplancke


Geen opmerkingen:

Een reactie posten