Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

zondag 10 maart 2013

Een blogpauze

We weten het. Al een hele maand geen berichten. Zou niet moeten en we proberen ook elke keer wel weer iets te maken, maar het schiet er elke keer weer bij in. Het is ook zo druk. Verzorging dieren, boekhoudingen en verantwoordingen.
* De verzorging vraagt elke dag een groot deel van onze 24 uur, eten uit delen, medicijnen, dierenartsbezoeken, halen van eten en goederen en vooral heel veel opruimen, vegen, poetsen en soppen.
* Boekhoudingen: Die van de katten, welke kat zit waar en heeft welke behoeftes. De medische boekhouding. De financiële, jaar afsluiten, de kerst-aktie (dat is leuk jullie hebben enorm aan ons gedacht), rekeningen betalen (niet leuk, je kent het). Verantwoording aan dierenbescherming. Het aanvragen en zoeken van fondsen. Verplichtingen van onze geweldige ambulance, leuk, leerzaam, maar het kost wel tijd.
* En verder waren er ook wat privé zaken die dringend aandacht nodig hadden en hebben


Een van de kattenzaken die nogal wat extra tijd kosten is de nieuwe kattentuin. We hebben bij de opvang een stuk tuin extra gekregen en die moet nu katten-veilig en leuk gemaakt worden.
In een eerder bericht over de kerst-aktie hebben we al gemeld dat we met het regelen van een schutting bezig zijn. Dit gaat langzaam maar zeker de goede kant op. Onze wens en eigenlijk ook eis is dat deze van beton moet worden. Dit is veilig en onderhoudsarm, veilig voor de katten en onderhoudsarm voor ons. Verder moet de gehele tuin betegeld worden. Ook dit om de tuin zo  makkelijker schoon te houden is. Hiervoor zijn we nog op zoek naar tegels. De eerste stapel hebben we op kunnen halen bij een kinderopvang in Beverwijk, waarvoor onze dank. Een ander belangrijk onderdeel is een bovenafscherming van de tuin, zodat er niks en niemand kan ontsnappen en ze toch vrij in de tuin kunnen bewegen. Hiervoor hebben we gaaswerk nodig en een constructie om dit op te bevestigen. Recent hebben we van werk collega Timo en vriend twee prachtige rollen gaaswerk gekregen, ook hiervoor dank.
Deze spullen zijn een mooi begin, maar we hebben nog meer nodig en misschien kunnen jullie helpen.

Wat hebben we nog nodig?

*  Tegels, hele normale straattegels
*  Gaaswerk, stevig gaaswerk met een kleine openingen, niet groter als 5 cm
*  Buizen, rond of vierkant, profiel, als draagconstructie voor het gaaswerk, niet te gek zwaar
*  En uiteraard, helaas: Geld. We proberen alles zo economisch en goedkoop mogelijk te doen, maar ook wij ontkomen hier niet aan.

Verder hopen we jullie weer wat vaker op de hoogte te houden op dit blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten