Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

maandag 25 maart 2013

Vangen, vergaderen en poetsen

Afgelopen weken druk geweest met vangen van katten. Een van onze eigen katten was aan de wandel gegaan en kwam regelmatig op bezoek bij een visverwerkend bedrijf. Daar vonden ze die bezoekjes niet echt vervelend, maar ze kwam ook in de verschillende loodsen waar ze zich verschanste en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Helaas voor ons was het de zeer ervaren havenkat Blinkie. Buiten in de haven geboren, opgegroeid en nu op latere leeftijd noch steeds zelfstandig thuis in haven wonende dame met thuishulp (zij nog wel gelukkig). Dat houdt in deat ze onze trucjes van vangen allemaal al kent en niet zomaar meewerkt. We waren erg blij met soepele medewerking van het bedrijf en konden hier goede afspraken maken om Blinkie in een loods op te sluiten als ze daar zat en ons dan te bellen zodat we kans maakt haar te vangen. Aldus geschiede. Opgesloten in de loods kon ze zich goed verstoppen en uit onze vangmiddelen blijven, maar na enige tijd was het lekkere hapje in de vangkooi toch te aantrekkelijke en liep ze hier gelukkig in.
Nu hebben we deze dame voorlopig ter observatie mee genomen naar onze opvang, kijken hoe ze het daar doet. Soms zijn deze oude zwervers hele leuke huiskatten, afwachten maar.

Blinkie (aan rechter-oog blind, klik op foto en je ziet het glimmende blinde oog, hierdoor haar naam Blinkie) verstopt in een pijp bij haar woonplek.

Een andere vang actie was om een weggelopen huiskat weer terug te krijgen. De dierenambulance kon met deze poes niets. Door onze expertise op dit gebied konden we ook deze dame vlot  in de kraag vatten.

Als laatste hebben we vergaderd met de voerploeg. Leuk om dat te kunnen zeggen: "voerploeg". Na lange tijd bijna alle dagen zelf te hebben moeten voeren hebben we tegenwoordig een fijne, zelfstandig werkende ploeg vrijwilligers die dit nu samen met ons doen. We hebben de vragen, wensen en ontwikkelingen van de stichting met z'n allen besproken. Niet alleen leerzaam en wenselijk, maar ook gezellig om even allemaal samen te komen bij een van de dames thuis. Dank nog hiervoor.

En verder natuurlijk nog steeds en doorlopend met regelen, poetsen, veel poetsen, schoonmaken en nog meer regelen. enzovoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten