Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 10 december 2013

Hoe het verder ging met Happie ....

                          Happie is weer terug op vertrouwd terrein, maar gaat het wel goed???

DECEMBER 2013
Helaas heb ik eerder geen tijd gehad om dit blog bij te houden, en de komende dagen kunnen jullie ook wel zien waarom. Maar ik stond ondertussen te popelen om te vertellen hoe het met de oude Happie gaat, nadat vorige maand een noodoproep op ons blog stond; de kater had een zwaar ontstoken oog en om zijn leven te redden was er maar één optie; het oog moest verwijderd worden. Een dure operatie waar geen budget voor was...

Dankzij een aantal donaties is Happie inmiddels geholpen (en bleef er zelf geld over voor twee weekend-arts bezoeken!) en herstelde hij in onze noodopvang zeer voorspoedig. Zelfs zo goed dat hij binnen no-time weer terug mocht naar zijn oude vertrouwde omgeving op het Volkstuincomplex. Daar hebben we gister de laatste hechtingen uit zijn koppie gehaald en zijn we zeer tevreden met het resultaat.

Echter, zo goed als het lichamelijk met hem gaat, geestelijk heeft Happie het duidelijk een stuk moeilijker. Zijn andere oog is ook vrijwel blind en Happie heeft moeite met het aanpassen aan zijn handicap. Zolang hij in zijn steegje blijft gaat het redelijk goed maar meneer heeft nogal de neiging om verder af te dwalen. Wetende dat er overal op het complex bekenden zijn die hem graag wat extra's toestoppen. Maar die minder bekende paadjes leveren toch wat complicaties. Hekjes waarbij hij eerst moeiteloos tussen de spijlen doorglipte blijken nu enorme obstakels. En de gaten in de hagen die hij op zijn duimpje wist te vinden, zijn nu onzichtbaar voor hem geworden. Het maakt de oude veteraan onzeker en dat voelen zijn mede-zwerfgenoten feilloos aan. Ineens is Happie nu dan ook het makkelijke mikpunt voor pesterijtjes van de andere katten.

Het is afwachten of hij zich ook geestelijk weet te herstellen. In het ergste geval moeten we hem van zijn geliefde tuintje weghalen en hem opnemen in de noodopvang. Maar of dat zo'n goed idee is?  Om in groene sferen te blijven; iets van oude bomen en verplaatsen???


Om de één of andere vage reden kan ik geen foto van Happie downloaden waarop duidelijk zichtbaar is dat zijn ogog verwijderd is. Heel jammer want ik heb daar twee prachtige fotop's van. Mocht je interesse hebben: ik mail je ze graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten