Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 4 december 2013

We kunnen onze "IJmonder van het Jaar" kiezen

Het is zover: we kunnen de "IJmonder Van Het Jaar" kiezen. Zoals jullie weten is
onze Marya genomineerd door Lida en Irma voor deze titel.

Hieronder het krantenartikel uit de IJmuider Courant waarin Marya is genomineerd:



IJmuider Courant 23 oktober 2013
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
JIMOND - Lida Vis- van de Boogaard en Irma Speet, beiden uit IJmuiden, nomineren Marya Dekker uit Velsen-Noord voor de titel IJmonder van het jaar. Deze titel verdient het boegbeeld van Stichting Zwerfkatten als geen ander, vinden de dames.
,,We zijn vrijwilliger bij Marya en voeren de katten in het havengebied. We kijken hoe het is met de hokken en vervangen dekentjes en dergelijke. Wij doen dat een aantal keer in de week en hebben allebei ook een club gevormd waarin we rouleren. Kortom, wij doen dat erbij. Marya doet dit werk al heel erg lang en zij is er 300 procent mee bezig. Dag in dag uit, zij doet het er niet bij. Je kunt haar 24 uur per dag bellen als er problemen zijn. Is er ergens een kat die medicijnen nodig heeft, vinden we een briefje op een hok met 'niet voeren, deze doe ik'.''

,,De katten die te ziek zijn om buiten te zijn, of intensieve verzorging nodig hebben, verzorgt ze thuis. Ik wou dat we geld hadden, dan kochten we het huis bij de kleine vuurtoren voor haar zodat ze ze niet meer thuis hoeft op te vangen. Een blokhut bij de opvang in Velsen-Noord zou ook geweldig zijn. De zwerfkatten kunnen altijd op haar rekenen, want op vakantie gaat ze niet en ook niet uit eten. Dat we haar nomineren, heeft twee kanten. Ze verdient het voor haar jarenlange inzet en omdat iemand misschien wel een blokhut of een donatie over heeft voor de zwerfkatten. Wij gaan, als ambassadeurs, onze gruwelijke best doen om voor Marya zoveel stemmen in te zamelen dat ze IJmonder van het jaar wordt'', aldus Lida en Irma.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------



En nu kunnen we dus stemmen. Hieronder in blauw het linkje om te kunnen stemmen:


Geef het door aan vrienden, bekenden, familie enzovoort. Stem op Marya Dekker.

Denk ook nog even aan de DEKA-markt aktie met de gouden munten. Wij hebben onze doos staan in het Filiaal Zeewijkplein. Maar jullie kunnen de gouden munten natuurlijk ook kwijt bij onze opvang, dan stoppen wij z er in. Bedankt.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten