Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 18 februari 2014

Een update

Vrienden en vriendinnen, een  update over de afgelopen week:

Met het nieuwe kattenverblijf alias de blokhut gaat het gestaag verder, maar is er nog een lange weg te gaan. Uitgevoerd is nu dat deze staat, volledig in een eerste laag beits zit . Een eerste laag, op advies van een ons bevriende schilder, omdat het voor het goede eigenlijk te koud en te vochtig is voor het beste resultaat. Zo is het hout nu wel beschermd en kunnen we van het voorjaar bij mooier weer een mooier en beter resultaat halen. Wim bedankt voor advies, hulp en gebruik materiaal.
Gedaan moet nog: aan een kant bij de buren een schutting die "kattenproof"is, de twwe doorgangsluizen (zodat wij er in kunnen en geen katten eruit), een overkapping zodat onze lievertjes binnen blijven en niet een rondje omgaan (hier zitten we nog in de ideeen/ontwerp fase, er zijn vele mogelijkheden) en dan nog allerlei kleinere zaken. Kortom een berg werk die naast de dagelijkse verzorging, schoonmaak, voer en spullen halen/regelen, dierenarts- en katbezoeken, diverse administraties (financieel, medisch voor de ambulance, voor de dierenbescherming en wat ik nu nog vergeet) en ook het contact houden met iedereen. We hopen dat jullie met dit laatste rekening willen houden aub. Soms is contact maken misschien even moeilijk en kort, maar dat komt dus door het bovenstaande. We doen ons best maar hebben ook maar 2 paar handen en 24 uur per dag.

De havenkatten. Onze eerst zorg. Ook deze hebben last van het vochtige weer en er zijn aantal verkoudheid gevallen. De meeste moeten dit net als ons mensen gewoon even uitzieken, maar een paar zwaardere en/of zwakkere dieren helpen we met medicatie. Geen makkelijke opdracht hoor met een verwilderde kat. Ze vinden medicijnen helemaal niet lekker en zijn verdomde slim om die te ontlopen of om heen te eten. Weer een extra taak voor de voervrijwilligers.

Voedsel, een van onze eeuwige problemen. Het is in deze moeilijkere tijd niet makkelijk om aan voldoende en het juiste voer te komen. Voldoende voor de gezonde dieren en het juiste voor de zieke dieren die op allerlei vormen van dieet-voer staan. Dat is niet omdat we dat leuk vinden of dat dit verzonnen is door voederfabrikanten, maar omdat we daarmee de dieren uit de problemen kunnen houden. Gelukkig hoeven we niet altijd alle dieetvoer te kopen, maar krijgen we soms van donateurs. Ook deze week kwamen er via donateurs 2 prachtige 10 kilo zakken "sensitive" brokken die we heel veel nodig hebben voor katten met maag en darm problemen. De zakken hadden zij weer geschonken gekregen door de firma Groenrijk, rijksstraatweg te Velserbroek. Dank hiervoor

Tot de volgende keer en dan weer wat foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten