Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 28 mei 2014

Woensdag dierenartsdag ...

30 april 2014, woensdag;

Ook vandaag weer een aantal katten uit de opvang meegenomen naar onze dierenarts in het kader van de grote inentingsactie. Dit keer kregen Lientje, Poetz, temmy, Bram, Baron en Mausser de prik tegen het gevreesde en dodelijke kattenziekte-virus. Voorlopig zijn ook zij weer beschermd!
Tegelijk hebben we bij nieuwkomer Lientje een bloedonderzoek laten doen, daar ze veel drinkt en spuugt en ook enorm is afgevallen. Alles duidt op een ontsteking, dus gaat er medicatie mee terug. Ook voor opvangkat Timber nemen we Novadox antibiotica mee omdat hij al enige tijd flink last van nies heeft. Als laatste nemen we een injectie Vetracortyl in ontvangst; onze Cato krijgt ieder kwartaal een injectie tegen de vreselijke jeuk die gepaard gaat met voedselintolerantie. Een speciaal hypo-allergeen dieet alleen helpt niet en door het krabbel ontstaan open wondjes. We besluiten daarom ook Cato op de Novadox te zetten. En zowaar, binnen een paar dagen heeft ze haar prachtige vacht weer terug!

De staartloze Cato is de bazin in de opvang. Met ijzeren poot regeert ze over haar domein!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten