Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

vrijdag 27 mei 2016

Zomeractie 2016 'ups and downs'

Toen ik ruim 12 jaar geleden onze stichting begon had ik geen idee wat me te wachten stond. Het  castreren en dagelijks bijvoeren van de verwilderde havenkatten door drie mensen is langzaamaan uitgegroeid tot een professionele organisatie die drijft op de krachten van bijna 20 vrijwilligers. 
Onze eerste noodopvang in IJmuiden, letterlijk '3 hoog achter'. Hier zitten bewoonsters van de eerste dag,Cato en Donna, in het 'buitenverblijf' ; een balkonnetje van 1 meter. Wat een verschil met nu!
Er bleek veel meer behoefte te zijn aan permanente opvangplaatsen voor kansloze katten. Dus werd mijn schuurtje een noodopvang. Het schuurtje bestaat niet meer. We zijn verhuisd naar een grotere woning, met inmiddels maar liefst drie binnen- en twee buitenverblijven! Verwilderde, schuwe en onzindelijke (zwerf)katten vinden hier hun veilige haven. Er wordt niets van ze verwacht en dat lijkt een gouden greep; geregeld vind er een herboring plaats en blijkt een onbenaderbare angsthaas een ware knuffelpoes te zijn!


Het is één van de dingen waar we het voor doen. Alle moeilijkheden, de eeuwige financiële zorgen, alle tegenslagen; het is het dan dubbel en dwars waard! Zelfs de regelmatige huilbuien omdat we weer afscheid moeten nemen van een dierbaar huisgenootje gaan gepaard met een glimlach, omdat we weten dat ook deze kat geliefd was, warmte en veiligheid heeft gekend en niet eenzaam, naamloos en met pijn in een vergeten hoekje heeft hoeven sterven…

Dus gaan we door, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Met ups & downs!

·         Zwerfkat Biker moest niets van mensen weten. Dus verzorgden wij hem op zijn vaste plekkie in de haven (foto boven). Tot hij hoogbejaard en ziek werd. Na zes (!) maanden konden wij hem pas vangen en heeft hij nog zes andere, mooie maanden in alle vrijheid en met de best mogelijke zorg in onze opvang geleefd.

Om deze kansloze katten de best mogelijke zorg en ruimte te bieden, houden we wederom de welbekende 50% actie. Elke donatie die tussen 15 mei en 7 juni 2016 op onze rekening binnenkomt met de vermelding ‘zomeractie’ of ‘50’ wordt door een sponsor met 50% verhoogd. Dus jouw gift van 20 euro wordt dan 30 euro en 100 euro is ineens 150 euro!

 

De laatste 50% actie, Kerst 2015, was een enorm succes. Uiteindelijk werd er ruim 4000 euro op onze rekening bijgeschreven! Daarvan zijn o.a. speciale buiten-krabpalen gekocht, heel veel voer en dieetvoer, ontwormmiddelen en konden we een openstaande dierenartsrekening betalen van dik 1500 euro. Het is een kleine greep uit de lijst van noodzakelijke uitgaven. 

Eén van de twee weerbestendige buiten-krabpalen; een groot succes!

Dankzij jullie giften konden we het uitzingen tot aan deze Zomeractie. Uiteraard hopen we dat jullie weer meedoen aan de 50% actie; 
de vloer van het nieuwe buitenverblijf moet opnieuw gecoat worden en daarna gaat ons volgende project van start: de verbouw van het quarantaine-verblijf! Het plafond moet schimmel- en vochtwerend behandeld worden en ook hier moet hoognodig een nieuwe vloer in. Het toekomstige quarantaine-verblijf is een oude opslagruimte en zo ziet het er ook uit. Werk aan de winkel dus! Help je mee? Zodat we de komende járen een gezonde en veilige ziekenboeg hebben? 

NL85 INGB 000 4761 772  TNV ST. ZWERFKATTEN IJMUIDEN, TE VELSEN-NOORD, OVV ZOMERACTIE 


Alle donateurs ontvangen binnenkort weer onze nieuwsbrief Kattenbabbels. Helaas worden de adressen van nieuwe donateurs niet meer automatisch vermeld op onze bankafschriften. Wil jij ook de nieuwsbrief ontvangen? Geef dan even je adres door!Telefoon: 06 20 50 48 75 (10-16uur)·         Met deze 50% actie hopen we de middelen bijeen te krijgen om ons nieuwe buitenverblijf  te laten coaten. Tot die tijd kunnen we hier geen katten laten lopen: de vloer staat blank als het regent en vuil blijft in alle scheuren achter. En dat terwijl we met de zomerdrukte voor de boeg, staan te springen om de extra ruimte. De aannemer bleek minder betrouwbaar dan gedacht en heeft ons, maar vooral de katten, in de nar(tt)ig laten zitten…
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten