Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 14 december 2016

Kerstactie start weer!

Morgen is het weer zover; dan start officieel de 50% Kerstactie! Onze vaste donateurs wachtten al op het startsein, want wat is er leuker om een bedrag over te maken en te weten dat deze met de helft wordt verhoogd! Dus als je bijvoorbeeld 50 euro naar ons overmaakt, ontvangen wij 75 euro! Twintig euro wordt zomaar dertig en van een bijdrage van 100 euro wordt direct 150 euro gemaakt.... Deze 50% actie wordt gesponsord door een bedrijf dat graag anoniem wil blijven, maar de zwerfkatten een warm hart toedraagt. Dit is de derde keer op rij dat wij op hen kunnen rekenen, waarvoor onze dank!

Met name dit jaar hopen we op een mooie opbrengst. Zoals jullie eerder op dit blog en op Facebook konden lezen, zitten we momenteel financieel in de problemen. Helaas door toedoen van een ex-bestuurslid die haar werk voor onze stichting dusdanig heeft verzaakt, dat de gevolgen daarvan nog zeker het komend jaar voelbaar zijn. Zo heeft ze geld van ons aangenomen voor een project dat zij (en haar broer) voor onze stichting zou uitvoeren. Niet alleen is deze klus zeer slecht uitgevoerd, een deel ervan is gewoon nooit gedaan! We hebben een tweede bedrijf moeten benaderen met de vraag of ze het onherstelbare konden herstellen.... Extra uitgaven die we niet hadden verwacht.

Ook andere beloftes zijn niet nagekomen. Zoals het opmaken van de financiële boekhouding. Zonder deze cijfers voldoen we niet aan de voorwaarden voor financiële steun door vermogensfondsen. Daardoor liepen we de vergoeding voor de dierenartskosten van 2016 mis. Een grote financiële strop, want de verschuldigde 5000 kunnen wij nooit betalen van de 'normale' giften en donaties. Die hebben we nodig voor de terugkerende maandelijkse onkosten als voer en kattenbakvulling. Gelukkig hebben we daarvan een voorraadje en zullen de beestjes niet zonder eten komen te zitten.

Maar natuurlijk mogen de katten niet de dupe worden van onze problemen, en moeten ze zijn verzekerd van medische hulp als dat nodig is. Dus deden we een noodoproep waarop ontzettend positief is gereageerd. We konden de eerste factuur van de dierenarts voldoen, en ook de rekening van het administratieve kantoor dat ons in allerijl te hulp schoot, konden we netjes betalen. Maar we zijn er nog lang niet....

Normaal betalen we met de opbrengsten van de 50% acties de jaarlijks terugkerende uitgaven als huur en verzekering. Maar ook een deel van de speciale projecten kunnen we hiermee bekostigen, zoals de bouw van het nieuwe binnen - en buitenverblijf. Of de aanschaf van een stevige buiten-krabpaal als deze. Met dank aan Flip van De Stofjas.

De donkere wolken blijven nog even boven ons hangen. De opbrengsten van de Kerstactie zullen in zijn geheel naar de dierenarts gaan, dat heeft immers de grootste prioriteit. Dat houdt wel in dat andere rekeningen nog even op de plank blijven liggen; in januari meldt ook de verzekering van de ambulance zich weer, de huur van de opslag, en al die andere éénmalige kosten die we normaal met de 50% acties kunnen financieren. Dat is, door zuinig te zijn en met beleid de uitgaven te plannen, ook altijd goed gegaan. Dit jaar wordt het sappelen en puzzelen. Maar dat houdt zeker niet in dat we bij de pakken gaan neerzitten, integendeel! De steun en alle hartverwarmende reacties van onze lezers, donateurs en achterban sterken ons daarbij enorm. Samen kunnen we dit redden!


Een gift kun je overmaken op
NL85INGB0004761772  
 St. Zwerfkatten havengebied IJmuiden 
ovv Kerstactie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten