Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

maandag 27 maart 2017

Ook Bertje vind thuis ...

Net als het onderstaande bericht over Sjonny loopt het ook goed af met zwerver Bertje. Deze oude kater liep al een poosje in de wijk bij een Haarlemse vriendin. Rimke (oude lezers kennen haar misschien nog van de wekenlange jacht op zwerfkat PoekePoek) kent alle katten in haar buurt maar herkende de rood / witte kater niet. Wel zag ze dat hij er niet best aan toe was dus toen ze onze hulp inschakelde heb ik haar verteld het beestje in te pakken en langs te brengen. Twee dagen later was het zo ver. Ik kon op dat moment alleen constateren dat het een oude, ongecastreerde kater was zonder chip en met een vreselijk gebit. Ik wilde er niet aan denken hoelang de kater daar al mee rond liep. Eten ging nauwelijks en soms liep het bloed er spontaan uit.

Goddank kon Bertje, zoals Rimke hem had gedoopt, vorige week meteen naar de dierenarts. En ook bij Bertje werd eerst een bloedonderzoek gedaan om te controleren of hij niet was besmet met het gevreesde Kattenaids of leukemie-virus. Twee spannende uren later kregen we het verlossende telefoontje dat Bertje glansrijk door deze Fiv / FeLV test was gekomen waarop ik het startsein gaf voor castratie, chippen, vaccineren en vooral de hoognodige gebitssanatie.


Aan het eind van de dag haalde ik een doodmoeie kater op die minstens 15 jaar oud werd geschat (!) en nu bal-loos maar ook tandenloos door het leven zou gaan. Geen tand of kies kon meer gered worden. Dat hield wel in dat Bertje beslist niet meer als zwerfkat kon verder leven. Want hoewel hij misschien nog een vogel of muis zou kunnen vangen, een prooi doden zou zonder tanden nooit meer lukken! De oude Bert had gewoon een goed thuis met hapklare maaltijden nodig. Nu had Rimke al beloofd de kater in huis te nemen mits dat goed ging met haar eigen katten. Het zal aan de lieve Bert niet liggen..... En zo krijgt deze oude zwerver ook een fijn pensioen. Ook hij wist bij het juiste adres aan te lopen!
Wat voelt het goed te weten dat de oude kat geen pijn meer heeft en nu kan rekenen op liefde en aandacht, zo op zijn oude dag!

2 opmerkingen: