Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

maandag 27 maart 2017

Sjonny geplaatst ....

Een week of twee geleden lieten we een foto zien van een zwart / witte kater die we op een voerplek in de haven waren tegengekomen. Daar het een tamme kater betrof waren we bang dat hij misschien vermist werd dus deden we een oproep of iemand het ventje kende. Al vrij snel kwam daar een reactie op, notabene van een donateur van onze stichting.

Zij herkende in Sjonny, zoals we de kater hadden gedoopt, de aanloop-kat die ze al drie jaar(!) af en aan verzorgde. Hij kwam zelfs geregeld bij haar binnen maar nooit lang genoeg om hem te kunnen pakken en vervoeren naar een dierenarts voor castratie of chipcontrole. Zo was hij er wel, en dan verdween hij weer voor weken. Gelukkig had ze zelf genoeg foto's van de kat aan wie ze inmiddels gehecht was geraakt. Ze mailde de kiekjes en er was geen twijfel mogelijk. Onze Sjonny was 'haar' Klepper!

Omdat er verder geen reacties meer zijn gekomen op onze melding, en Klepper heeel welkom was bij zijn voormalige 'aanloophuis' is besloten dat hij daar mag gaan wonen, voorgoed! Sjonny Klepper is daarom bij de dierenarts gecontroleerd op Kattenaids en leukemie (dodelijke ziektes die helaas vaak voorkomen bij ongecastreerde katers). Gelukkig werd ons ventje gezond verklaard waarop hij direct is gecastreerd, gechipt, ingeënt en ook zijn gebitje meteen is opgeknapt. Zojuist is hij opgehaald door zijn oude / nieuwe baasjes en na een flinke donatie voor ons, gaat Sjonny in IJmuiden aan zijn tweede leven als huiskat wennen. Top!

Zwerver zoekt eigen baasje uit..... Mooi verhaal met goede afloop. Zo zien we het graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten