Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

zaterdag 15 juli 2017

Stichting helpt stichting ...

Helaas is er nogal wat haat en nijd onder alle organisaties in het 'dierenwelzijnwereldje'. Zo jammer, want daarmee wordt ons gezamenlijke doel, het helpen van kansarme dieren, vaak op de tweede plaats gezet. Gekibbel om banaliteiten komt vaak eerst...

Gelukkig is dit niet overal het geval en prijzen wij ons heel gelukkig dat we met een aantal asiels en opvangcentra door het hele land goede contacten hebben. Om een aantal organisaties te noemen: Stichting Zwerfdier Alkmaar, Stichting Herplaatsingsdienst Den-Haag, asiel Louter  Bloemen, asiel Rijpickerwaard, Stichting hondenopvang Bosnië, Dierenambulance Kennemerland en Stichting Amsterdamse Zwerfkatten. We weten van elkaar dat we immer kunnen aankloppen. Voor advies maar ook voor praktische hulp. En dat gaat eigenlijk altijd met gesloten beurs.


foto internet


Omdat wij persoonlijk van mening zijn dat als je het zelf goed hebt (en in onze ogen is dat al heel snel in Nederland!) moet je zorgen dat anderen het óók goed hebben. Nu worden wij geregeld geholpen met geweldige donaties via www.dierendonatie.nl maar lezen we op deze site ook de nood-oproepen van andere organisaties. We bedachten ons dan ook geen moment toen we lazen dat sommige organisaties om spullen verlegen zaten die bij ons stonden te verstoffen.
Omdat al onze haven- en zwerfkatten gecastreerd zijn, hebben we steeds minder vaak nestjes. Dus geven we al ons overtollige voer liever een andere goede bestemming. Op de foto kittens uit ons laatste nest van vorige zomer ...
Wij proberen onze voorraad voer en medicatie op peil te houden. Je weet immers nooit wanneer er bijvoorbeeld ineens een paar nestjes kittens binnenkomen. Dus staat er altijd een flinke hoeveelheid kittenvoer paraat. Maar soms komen die nestjes niét en blijf je zitten met dieetvoer wat steeds meer tegen de datum begint te geraken. En met sommige artikelen nemen we het wat minder nauw wat betreft die datum, maar met andere spullen, zoals kittenvoer of medicijnen, nemen we geen enkel risico.
 

Dus dan geven we het liever tijdig weg aan een organisatie die ook fantastisch werk doet maar het net iets moeilijker heeft. Zoals anderen óns weer helpen in lastigere tijden! En wat is het dan leuk dat dit gewaardeerd wordt. Onderstaande tekst lazen we in het nieuwsbericht van dierendonatie.nl. Maar ook van Stichting Knarrekat, een opvang die oude katten met schildklierproblemen opvangt, kregen we een lieve dank-betuiging voor de doos van 17 kilo vol met schildkliervoer- en medicatie die we naar hen hadden opgestuurd. Wie goed doet...goed ontmoet! En ook voor degene die spullen aan ons geeft is het leuk te weten dat het áltijd terecht komt bij die dieren in nood die dit het hardst nodig hebben.

Dat donateurs er soms voor kiezen om geen geld, maar het gevraagde product zelf te geven maken we zo nu en dan mee. Maar het kan ook anders. Zo ontvingen we een e-mail van een van de stichtingen die we af en toe helpen met het realiseren van projecten. Zij hadden verschillende spullen staan die ze niet of nauwelijks gebruikten, en waarbij op een aantal ook nog een aankomende houdbaarheidsdatum zat. Hun vraag: hebben jullie stichtingen in het bestand aan wie we dit kunnen opsturen. Geweldig toch?! We hebben ze aan elkaar gekoppeld en de spullen zijn uitgewisseld. Zo zie je maar wat er allemaal mogelijk is.
Met diervriendelijke groeten,
Bianca, Danielle en Yvette, www.dierendonatie.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten