Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

maandag 25 september 2017

Persbericht, evenement voor zwervertjes rondom DierendagZWERVERTJES DUBBEL IN DE KIJKER…
Aanstaand weekend wordt Wereld Dierendag alvast voorbereid bij Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden. Maar liefst twee dagen lang doen vrijwilligers extra hun best om ‘hun’ zwervertjes op 4 oktober in het zonnetje te kunnen zetten. De stichting, die geheel afhankelijk is van giften heeft weinig budget voor aanvullende zaken als kattensnacks en dure producten als wormenmiddeltjes. Om de populatie gezond te houden, en tevreden, zijn deze zaken regelmatig nodig. Daarom gaan de kattenverzorgers zaterdag 30 september en zondag 1 oktober op pad:
“Zaterdags staan we bij tuincentrum Welkoop, op de Hagelingerweg in Santpoort-Noord. Ieder jaar rond Dierendag houden we daar een inzamelactie. We vragen klanten van dit tuincentrum om op de dierenafdeling iets voor onze organisatie aan te schaffen. Dat kan een blikje kattenvoer zijn van 0,50 cent maar ook een tube ontwormpasta van 20 euro. We kunnen alles gebruiken, van kattenbakkorrels tot voer!” De stichting, die niet alleen verwilderde populaties zwerfkatten castreert en bijvoert maar ook een opvang heeft voor gewonde en onplaatsbare (zwerf)katten, staat bij de ingang om de goederen in ontvangst te nemen op zaterdag 30 september tussen 12 en 16 uur.

Wij staan er zaterdag weer helemaal klaar voor bij tuincentrum Welkoop!
Daags daarna kunt u de dierenvrienden tegenkomen bij de Open Dag van Dierenambulance Kennemerland. Dan probeert de kattenclub spulletjes te verkopen om met de opbrengst de meest noodzakelijke kattenzaken te kunnen aanschaffen. “We  hebben een kraam vol betaalbare spullen voor huisdieren en leuke kleine kadootjes voor hun baasjes. Maar bijvoorbeeld ook paardrijbroeken voor jonge ruitertjes.” Daarnaast geeft de zwerfkattenorganisatie op deze dag vooral  voorlichting en adviezen op het gebied van kattengedrag. Het belooft zondags een gezellige dag te worden op de Kleine Houtweg, want diverse collega’s houden de kattenstichting gezelschap. Er is een varkensopvang, een frettenvereniging, een imker en er komt nog veel meer beestenspul! Ook worden diverse spelletjes en workshops gedaan.
“We gaan een druk weekend tegemoet. Onze vrijwilligers zetten zich graag in om met zijn allen zo veel mogelijk dieren wat extra’s te kunnen geven. In ons geval gaat het om 150 kansloze katten die we dagelijks verzorgen. Die willen we op Dierendag net iets meer verwennen. Kunt u niet komen maar wilt u wel iets extra’s geven: dat kan via NL85INGB0004761772 tnv St. Zwerfkatten IJmuiden ovv Dierendag. Of kijk op kattenbabbels.blogspot.com of op de Facebookpagina van de stichting.

Onze éénogige Pommetje hoopt op meer lekkers tijdens Dierendag ....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten