Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

vrijdag 20 oktober 2017

Thuis gezocht, thuis gevonden ... ...

Deze drukke week zijn we ook bezig geweest met een aantal adopties. Onze Lelie, met het verminkte voorpootje, heeft een nieuw thuis gekregen bij Bernadette, samen met kater YaYa waarvoor we bemiddelde. Dat houdt in dat de kat in kwestie bij zijn oude eigenaar blijft tot wij een nieuw baasje hebben gevonden. Ook YaYa's huisgenoot Bommel zocht een nieuw Gouden Mandje en heeft die gister gevonden bij een dorpsgenote van ons. Ingrid en Bommel; veel geluk samen!
Dorpsgenote Ingrid viel als een blok voor de grappige snoet van de halve Britse Korthaar Bommel


Om Lelies vertrek moest ik innerlijk nog een traantje laten want de Rode Poes leefde bij mij in huis en dan is het onoverkomelijk dat ik me ga hechten aan zo'n opdondertje. Vooral omdat het best een speciaal poesje is. Er waren dan ook meerdere mensen in haar geïnteresseerd en dan is het lastig kiezen. Uiteindelijk hebben we vooral gekeken naar Lelies karakter en haar voorkeuren. 
 
Lelie heeft soms last van haar misvormde pootje en kan dan wat fel reageren. Reden om haar niet bij kleine kinderen te plaatsen...

Zo besloten we al vrij snel dat zij niet bij kleine kinderen geplaatst kan worden omdat ze soms een behoorlijke tik kan uitdelen. Maar ook mag zij niet naar buiten, en zal ze als binnenpoes gehouden moeten worden. Het misvormde pootje kan namelijk het medelijden opwekken van andere mensen die haar dan, wellicht goedbedoeld, niet op straat willen laten 'zwerven'. We zijn ervan overtuigd dat Lelie en YaYa in Heemskerk een fantastisch leven gaan krijgen!

Eigenlijk was het de bedoeling dat ook poes Hanna bij hen zou wonen, maar na een paar dagen bleek deze 'binnenpoes' die ook via een bemiddeling kwam, veel meer buitenpoes is dan ons was verteld. Na een tweetal dagen schreeuwen en mauwen was het duidelijk dat het nieuwe bazinnetje hier niet blij van werd, maar ook poes Hanna zo haar geluk niet zou vinden. Hanna is daarom nu weer bij ons tot we een geschikte match tegen komen. Een leuk gezin, met tuin, waar deze aanhankelijke, jonge dame welkom is. Andere katten of honden geen bezwaar!
Heel soms lukt een adoptie niet. In dit geval lag dat aan de verkeerde informatie die we kregen en zeker niet aan de lieve Hanna die nu wederom wacht op een fijn thuis!


Dat geldt ook voor poes Woepie en de wat schrikkerige Berend. Deze 'oude knakkers' van 13 jaar zoeken voor die laatste jaartjes nog een rustig thuis waar ze gezellig bij de kachel mogen liggen en soms een ommetje kunnen doen.

Berend woont nu nog bij zijn bazinnetje maar moet om persoonlijke redenen uit huis. En das niet niks als je al dertien jaar bent!
En natuurlijk hebben we nog meer lieve, leuke en ondeugende knuffels voor jullie; wat dacht je van de 7 maanden oude Ravel? Deze Ragdoll laat zich heel graag aaien, komt graag buiten in een omheinde tuin of op balkon en past eigenlijk overal. De chronische snotneus krijg je er echter bij! Zoek je iets meer uitdaging dan kun je gaan voor de schuwere Stella (4 jaar), suikerzieke schootpoes Miep die dagelijks injecties Insuline nodig heeft of de lieve Nousha die een plas-verleden heeft wat vermoedelijk komt door de aanwezigheid van andere katten. Dit schatje kan dus niet bij soortgenootjes geplaatst worden! En zo zijn er meer....


Zoek jij een leuk huisgenootje? Vraag ons gerust naar de opties!


Ravel kijkt een beetje scheel maar wat staat hem dat schattig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten