Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 15 mei 2018

Zomeractie start vandaag! ...

De 50% Zomeractie start vandaag! 
 
Onze trouwe volgers weten het inmiddels wel: Deze actie is begonnen als initiatief van www.samenwerkende-dierenclubs.nl en zorgt ervoor dat met name de kleinere dierenorganisaties wat extra financiele steun krijgen.


Hoe? Tussen 15 mei en 15 juni worden alle giften die binnenkomen met 50% verhoogd! Dus als jij 20 euro stort krijgen wij 30 euro en van een gift van 100 euro wordt 150 gemaakt. Deze actie houden we 2x per jaar en wordt ondersteund door verschillende sponsors. De enige voorwaarde die zij stellen is dat je bij je donatie vermeld dat het om de 50% actie gaat. Van de opbrengst van iedere 50% actie wordt een deel gebruikt voor duurdere rekeningen en een deel gereserveerd voor bijzondere projecten. 


Mischa, deze kater was met zijn onvoorspelbare en agressieve karakter nergens welkom en stond op de nominatie voor euthanasie als hij niet bij ons terecht had gekund. Hier ontpopte hij zich als een knuffelkat, maar met een gebruiksaanwijzing.
Op dit moment staan er twee noodzakelijke verbeteringen op onze wenslijst: een waterleiding naar het nieuwste tweede verblijf toe, en een goede vloer in het oude binnen- en buitenverblijf waar met regenval de katten letterlijk met natte pootjes lopen. 

Beiden projecten zijn noodzakelijk om veilig en hygiënisch te kunnen werken. Het zijn prijzige aanpassingen maar met het realiseren ervan komen we weer een stap verder bij het verwezenlijken van onze droom; 
een duurzame professionele opvang waar kansloze en onplaatsbare katten een permanent en veilig thuis krijgen. Katten die nergens welkom zijn omdat ze onzindelijk zijn, verwilderd of schuw zijn of een gedragsstoornis hebben (agressie). Ook zij hebben recht op een eerlijke kans! 

Help je mee om hun leven mooier te maken en het werk voor onze vrijwilligers iets makkelijker? 
St. Zwerfkatten havengebied IJmuiden NL85INGB0004761772 ovv zomeractie of 50 procent. 

Bedankt en we houden jullie op de hoogte!

De buiten- én binnenvloer in het oude gedeelte van de opvang zijn hoognodig aan vervanging toe. De scheve tegelvloer kan al het regenwater niet verwerken met het resultaat dat het vaak nat is. Zeiknat! Niet gezond voor de toch al zwakkere bewoners maar ook niet hygiënisch. Niet al onze katten zijn even zindelijk en met nat weer is het nauwelijks te doen om alle drollen en drab goed weg te krijgen. Het schoonhouden is een dagelijkse klus die veel te veel tijd maar ook energie vergt!
Een vloercoating zoals die in ons nieuwste verblijf is geweldig makkelijk in onderhoud en super schoon. Daar krijg je blije vrijwilligers van maar ook heel gelukkige katjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten