Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 24 maart 2021

Update Belana

Belana was de laatste van de vier verwilderde kittens die we begin zomer hadden gevangen in een havenloods. Van deze vier kittens, toen een week of 8 oud, konden we er nog twee socialiseren en herplaatsen. De andere twee bleven als wilde katjes bij Marya in het woonhuis achter.

Kater Beilo werd vrij snel al gecastreerd, gechipt en gevaccineerd maar poesje Belana had wat achterstand. We hebben haar daarom de tijd gegeven om in haar tempo op te groeien zonder ingrijpende ingrepen. Dat dit een goede beslissing leek, bleek al snel. Het poesje kreeg steeds meer vertrouwen in ons. Tam zal ze voorlopig niet worden, maar ze is wel heel geïnteresseerd in alles wat we doen. Is altijd in de buurt en voelt zich verder volkomen veilig en op haar gemak. Het is op die manier uitstekend te doen om een verwilderd katje als huiskat te hebben. Je moet alleen accepteren dat je daar als mens niets aan hebt. Maar als we zien hoe happy Belena is, en eigenlijk als normaal katje overkomt en gewoon door het huis rent, speelt met de andere katten, en languit op de bank ligt te slapen....dan is dat op dit moment het meest haalbare en wat ons betreft gewoon meer dan genoeg!

 Foto: Belana vlak na haar castratie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten