Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 24 maart 2021

Update Rooje uit Haarlem

Afgelopen week is Rooje gecastreerd nadat we eerst hadden gecontroleerd of jij geen kattenaids had. Dat bleek gelukkig niet het geval. De Haarlemse kater was achtergebleven na een verhuizing en de eigenaresse kreeg hem niet meer te pakken. Dat kwam deels doordat hij door de hele buurt heen zijn adresjes had waar hij werd gevoerd. Met behulp van alle buurtjes kon een buurvrouw hem vangen met onze vangkooi. Daarop hebben we een gesprek gehad met de eigenaresse en haar geadviseerd de 10 jarige kater in zijn vertrouwde omgeving te laten. Eén van de buren wilde hem graag adopteren nadat hij was gecastreerd.

We zagen de bui anders weer hangen: op zijn nieuwe adres, met kinderen, een andere kat en een hond, plus een baby op komst, zou het waarschijnlijk een kwestie van tijd zijn voor Rooje zou weglopen. De wat schuwe kater is namelijk niet van drukte gediend. Gelukkig begreep de eigenaresse dat hij gelukkiger zou zijn in zijn vertrouwde omgeving. En gister is hij officieel geadopteerd door de buurtgenote die hem enthousiast haar huis heeft binnengehaald. Een goed einde voor lieve Rooje! 


Foto: Rooje is geadopteerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten