Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 30 juni 2021

Alesi

Soms komen er katten binnen waarvan we niet te veel verwachten. Deze verwilderde of extreem schuwe dieren komen vaak vanuit andere organisaties of asiels. Zoals Alonso en Alesi die als vondelingetjes bij onze Alkmaarse collega's van Stichting Zwerfdier terecht kwamen. Omdat ze erg angstig waren en onzindelijk werd gevraagd of wij de 1 jarige katertjes konden overnemen.

En ondanks dat het snel duidelijk werd dat ze echt niets van mensen wilden weten, lukte het ons toch om ze vrij snel zindelijk te krijgen. En verder lieten we hen gewoon lekker met rust. Ze konden vrij rond lopen en vermaakten zich uitstekend met de andere jonge wildjes.

Tot Alonso ziek werd en nog niet zo lang geleden stierf aan nierfalen. En tot onze verbazing begon Alesi ineens bij te trekken. Liet zich voorzichtig kammen, begon te spelen met de knuffelvrijwilligers en vandaag liet hij zich voor de tweede keer zomaar aaien!

In het zonnetje, zachtjes en voorzichtig, maar wat een grote stap voor deze verwilderde kater! Hij hoeft niet, hij moet niet, hij koos er zelf voor.....wat een mooi moment!

Foto: Alesi heerlijk genietend!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten