Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 30 juni 2021

Rico en Rinus

Nu Alesi voorzichtige stappen maakt in zijn socialisatie geeft dat ons ook een beetje hoop voor twee andere nieuwkomers, die minstens net zo schuw en verwilderd zijn. Ook deze twee heren komen bij een bevriende organisatie vandaan, namelijk asiel Rijpickerwaard.

Daar waren Rinus en Rico niet zo happy en in overleg besloten we te kijken of ze hier beter op hun plek zijn. Andersom komt het natuurlijk ook wel eens voor dat het voor een probleemkat hier te groot of te druk is, of dat een dier juist meer contact nodig heeft met mensen terwijl wij dat hier juist zo minimaal mogelijk proberen te houden. Dergelijke uitwisselingen komen dus vaker voor en bijna altijd lijkt dat succesvol.

Rinus en Rico lijken geen uitzondering op deze regel:
Rico is een jonge kater, op straat geboren en geen mensen gewend. Hij is dan ook onbenaderbaar maar wel vreselijk nieuwsgierig! Dat biedt ons de gelegenheid om hem overal bij te betrekken en de verwachting is dat we Rico nog wel zo ver krijgen dat hij ons net zo leuk gaat vinden als wij hem!

Foto: Rico een echte ondeugende knaap nog!
 

Rinus is een ander geval. Hij heeft een eigenaar gehad waarbij hij in huis woonde. Maar daar is waarschijnlijk ook alles mee gezegd want gesocialiseerd is hij niet. Maar Rinus heeft een klik met onze Marya en met geduld en liefde denken we ook hem te kunnen overtuigen dat het leven tussen mensen best gezellig kan zijn.

We gaan vast vaker van het duo horen, want ondanks onze hoopvolle verwachtingen, weten we ook dat dit traject nog een heleboel tijd gaat kosten...

Foto: Rinus heeft wat meer tijd nodig.
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten