Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 2 juni 2021

Drietje

Dit is havenpoes Drietje. Als kitten van paar maanden oud is ze samen met haar moeder en zus Zusje gevangen bij de Vuurtoren. Na castratie zijn ze weer terug geplaatst. Dat is allemaal zo'n 11 jaar geleden gebeurd.

Afgelopen zomer viel het op dat Drietje steeds magerder werd, maar ze at goed en was er altijd. Ook werd ze opeens heel aaibaar, dat zijn signalen die niet altijd goed zijn. Genoeg redenen dus op Drietje op te pakken (zelfs dat liet ze redelijk makkelijk toe) en mee te nemen naar de opvang. Ze moest op een antibiotica-kuur, maar de kennel in de opvang vond ze vreselijk en dat liet ze goed merken. Er is toen besloten om haar terug te brengen naar de haven en haar daar antibiotica met een injectie toe te dienen. Dit liet ze goed toe.

Toch is ze enkele weken later weer meegenomen omdat ze bleef kwakkelen en met de winter die in zicht kwam wilden we haar niet in de haven hebben. Ze is bij Marya in huis gekomen en de wilde havenkat werd een tamme huiskat die ervan geniet lekker op de bank te kunnen liggen of boven de warme verwarming naar buiten te kijken. Ze lijkt helemaal happy zo!

Tot gister is ze helemaal niet buiten geweest, ze vond het wel prima. Maar toch kon ze de verleiding niet weerstaan om gister even heerlijk in het zonnetje te liggen.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten