Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 2 februari 2022

Garfield

Garfield is één van de katten die op de volkstuin woont en daar wordt verzorgd. Van deze vrouw kregen we een bericht dat Garfield een wondje aan zijn teen had, waarvoor we Garfield hebben meegenomen naar de opvang.

Na een bezoek aan de dierenarts waar de wond nagekeken werd, bleef Garfield in de opvang, maar helaas wilde de wond niet genezen en bleef Garfield er last van houden. Hij droeg keurig een kap terwijl hij los in de opvang liep (er zijn veel katten die daarvoor in een kennel moeten), maar helaas zonder resultaat. Na overleg met de dierenarts was het vermoeden dat het een tumor zou kunnen zijn. 


 

Vorige week is Garfield naar de dierenarts gegaan waar het teentje met de wond is geamputeerd. Dit is opgestuurd naar de patholoog om te achterhalen wat het precies is en of er nog meer behandeling nodig is. Nadat hij hersteld was van een fikse nabloeding mocht hij weer met ons mee. Hij heeft wel wat harten gestolen van de medewerkers bij de dierenarts waar hij lekker werd geknuffeld.

Eenmaal terug is hij eerst in het woonhuis geplaatst zodat hij goed in de gaten gehouden kan worden. De wondcontrole was goed en nu is het nog afwachten op de uitslag van het biopt.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten