Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 2 februari 2022

Update Garfield

Onlangs lag Volkstuin-kater Garfield op de operatietafel, nadat een wond op zijn voorpoot maar niet wilde genezen en ook de poot zelf steeds dikker werd.
Heel even hadden we goede hoop toen het wondje toch leek te slinken maar de grote rode kater bleef duidelijk pijn houden en weigerde nog langer op zijn pootje te staan.

Tijd voor diepgaander onderzoek dus! Op een röntgenfoto was afwijkend weefsel te zien dus we hadden geen andere keuze dan dit te verwijderen, tegelijk met de teen waar de wond op zat. Maar ook is er gekeken of zijn longen nog 'schoon' waren, want bij kwaadaardige tumoren is de kans op uitzaaiingen groot, en dan vooral in de longen.

Gelukkig werd er verder niets raars gezien, en is het weefsel voor verder onderzoek opgestuurd. Ondertussen mocht Garfield in het woonhuis bij Marya herstellen en doet hij het nu al heel goed op zijn deels geamputeerde voet.

Vandaag kregen we de uitslag van het weefselonderzoek en die was, niet erg verrassend, niet goed. Het blijkt toch om een kwaadaardige tumor te gaan. Maar, we zijn voorzichtig optimistisch en gaan er vanuit dat alle aangetaste stukken zijn weggehaald. Voor nu ziet alles er rustig en goed uit. De tijd zal het leren... als straks de hechtingen er uit gaan, mag Garfield terug naar zijn geliefde Volkstuincomplex waar iedereen de rode reuze kater kent en verwent! Ogen genoeg die de gezondheid van de aanhankelijke zwerver angstvallig in de gaten zullen houden....


 

Foto: de deels geamputeerde voet van Garfield

Geen opmerkingen:

Een reactie posten