Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

maandag 1 oktober 2012

Laatste kleine noodoproep ....

1 oktober 2012, maandag:

Na een werkelijk idioot druk weekend zit ik nu uit te rusten in mijn pyama. Het is al bijna 12 uur, het huis moet nog gedaan worden maar even pas op de plaatst; de afgelopen nachten hebben we nauwelijks geslapen door alle drukte en emoties die alle kanten opvlogen. Een weekend vol leuke en minder leuke dingen, maar in ieder geval één om nooit te vergeten! Ik wacht nog even op een paar foto's zodat ik die morgen bij het hele verhaal kan plaatsen.

Tot dan wil ik in ieder geval nog een klein noodoproepje doen, zij het met enige terughoudendheid want wat hebben we al veel steun gekregen! Maar helaas hebben we nog wel een hopeloos te kort aan dieetvoer.
Vooral voor de mensen die ons willen helpen maar liever geen geld doneren; misschien is dit een leuke geste nu Dierendag weer voor de deur staat? We staan echt te springen om bepaalde soorten dieetvoer die keihard nodig zijn voor de patiënten in de opvang. Ik schreef het laatst al; we hadden in één groep een uitbraak van T-Foetus, een darmparasiet die vreselijke diarree veroorzaakt. We hebben nu dus flink wat diarree-katten die echt speciaal voer nodig hebben om hun darmflora weer onder controle te krijgen. Het gewone voer is nu veel te zwaar en veel te vet voor hen. We hádden een leuke voorraad zakken met brokjes, ware het niet dat de schuwe kater Skoot deze bijna allemaal heeft opengebeten en ondergepiest. Uiteraard krijgt hij die kans niet nogmaals!


Ook Keizer, de superwilde kat uit een lokaal asiel die hier na een intensief socialisatietraject weer poeslief werd, heeft dringend behoefte aan dieetvoer. Zodat hij straks gezond naar een nieuw baasje kan!

Vind je het leuk om voor Dierendag een pakketje samen te stellen en bij ons af te (laten) leveren? Je maakt ons, maar vooral de zieke zwerf- en opvangkatjes er dólgelukkig mee!

We hebben zelf erg goede ervaringen met een online-dierenapotheker. Die is met dieetvoeding en anti-parasitaire middelen eigenlijk het allergoedkoopst. Je kunt daar inloggen, bestellen en het pakketje op elk gewenst adres laten afleveren. Kijk maar eens op www.dierapotheker.nl  (te Horst!)
Er is met name behoefte aan:

  • L-Lysine comp 150 gram 17 euro  (weerstand verhogende poeder. Let wel op dat er comp bijstaat!)
  • Specific FRD brokjes 4 kilo / 42 euro of 7,5 kilo / 75 euro  (extra vezelrijkvoedsel, ook bij diarree)
  • Royal Canin Gastro-Intestinal  brokjes 4 kilo / 40 euro  (helpt bij diarree)
Er gaat echter nog een fikse korting af bij het afrekenen!
De verzendkosten bedragen daar slechts 3 euro.

Verder hopen we nog op wat extra anti-parasitaire middelen, dus pasta's en pillen tegen wormen en / of pipetjes tegen vlooien (alle soorten en merken zijn welkom). Uiteraard ook te koop bij deze online-apotheker of bij www: Zooplus, Medpets, Vetz 4 Petz etc. Maar natuurlijk ook bij je eigen dierarts.

We durven het nauwelijks meer te vragen, maar we zijn nu eenmaal afhankelijk van giften en donaties ... Gelukkig hebben we voorlopig wel weer flink wat normale brokken en blikvoer in voorraad, dus de normale verzorging is de komende tijd uit de gevarenzône. Onze laatste 'probleempjes' zijn luxe-problemen en die hebben zeker geen haast, maar ja, wie weet heeft iemand het volgende nog staan of 'over' ;

Grote krappalen als deze Argos kosten bijna 100 euro: geld dat we niet kunnen missen en eerder uit zullen geven aan de primaire verzorging van de opvang- en zwerfkatten; eten en medische hulp dus!

  • een goede zeis of motorgrasmaaier
  • een GROTE krappaal (let op; in verband met ruimtegebrek kan de bodemplaat niet groter zijn dan 60 bij 50 centimeter! Deze krappalen zijn het goedkoopst bij www.zooplus.nl, bijvoorbeeld model Argos, Naturel Home V, Venezia, Montilla, Maio of Catharine)
  • een stoomcleaner
Voorlopig stoppen we even met bedelen want we zijn super dankbaar voor alle hulp. Alleen voor Dierendag durfden we dit nog aan. Tot gauw met alle nieuwe verhalen en ontroerende plaatjes uit de opvang en de haven!

 
"Bedelen? Hoezo 'bedelen'? We pakken gewoon zelf wel wat !" Tinkerbell, Mauser & Sunny-Muis (v.l.n.r.)  inspecteren een lading met brokjes. Deels geschonken door Pro Plan Purina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten