Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 26 augustus 2014

Update Blokhut

Binnenverblijf in de verf....
Beste vrienden
Even een update over de voortgang van de nieuwe kattentuin. We hebben flinke vooruitgang geboekt. Het meeste schilderwerk in de blokhut is nu ook gedaan. Alleen het plafond moet nog een likje krijgen. Het is echter een bereklus omdat het geheel bestaat uit groeven. En óveral moet de kwast langs en door!

Verder hebben we heel veel materialen geregeld, gehaald en aangepast; 
Als eerste hebben we een prachtige officiële kenneldeur gekregen van een lief gezin uit Amsterdam. Deze deur hadden zij op Marktplaats te koop staan en nadat Marya hen een mailtje had gestuurd over onze werkzaamheden, mochten we hem zomaar op komen halen. Geweldig want een dergelijke deur hadden we nodig om een sluissysteem te maken tussen het oude en nieuwe terrein. Zodat de katten niet over en weer kunnen lopen en er twee gescheiden groepen ontstaan. 

Het tweede sluissysteem, bij de poortingang, is aan ons gegeven door Tineke en Shaun. Dit stel kattenliefhebbers én voormalig bestuurslid bedacht zich geen moment en zij boden ons voor dit doel hun eigen kattenren aan!! Goddank bestaan er dus nog heel veel lieve en welwillende mensen. Zo hebben we ook stalen balken gekregen waar we een raamwerk van gaan lassen. Dit gevaarte wordt over het gehele buitenterrein geplaatst waarover een kat-proof net gespannen gaat worden. Het staal hiervoor werd door onze vrienden van Garage Alliance (IJmuiden) geschonken.
Kortom er zit schot in de zaak! De beoogde streefdatum van 30 augustus gaan we niet halen, maar er gebeurt in ieder geval iets....

We zijn nu nog bezig met geld inzamelen voor het laatste stuk erfafscheiding tussen de buren en ons. De bestaande schutting is slap en verzakt en voldoet in geen enkel opzicht aan de gestelde eisen mbt onze verwilderde katten. We hebben st. Dierenlot aangeschreven in de hoop dat zij ons op kort termijn kunnen helpen met dit laatste obstakel want door het ontbreken van een degelijke afscheiding stagneert de verdere bouw. We kunnen nu nauwelijks verder!

Freek aan het schuren. Nieuwe binnenverblijf bijna klaar ...!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten