Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

maandag 27 oktober 2014

Bouw opvang weer stuk verder ...

Het begint nu echt op te schieten en het eind lijkt in zicht. De broodnodige tweede opvangruimte is bijna af. Deze week is begonnen met de bouw van de eerste van twee sluizen. Die moeten voorkomen dat de opvangkatten tussen onze benen door kunnen ontsnappen. Deze eerste sluis staat er nu, en alleen aan de afwerking moet nog iets gedaan worden.

Daarna komt het net dat over het buitenterrein wordt gespannen, en wordt het tijd om de vloer te leggen in het binnenverblijf. De kennels, krappalen en manden staan al klaar om het geheel compleet te maken, zodat de opvangkatten hopelijk nog voor de winter het nieuwe verblijf in kunnen.

Want de huidige opvang is te koud, te klein, en voldoet niet aan onze eisen. Met name de oudjes hebben het in de winter extra moeilijk, en dan moeten we alle zeilen bijzetten om ze er goed door heen te krijgen. Het nieuwe warme tweede verblijf is dus hard nodig voor deze bejaarde groep en de zieke patiëntjes.Daarna wordt de 'oude' opvang aangepakt, om daar een grote en professionele quarantaine van te maken.

Sluisdeur houdt ongewenste gasten buiten, en onze wildjes binnen ...

Freek heeft een maand lang zijn vakantiedagen opgeofferd om voor onze kansloze opvangkatten een veilige leefomgeving te bouwen ....

1 opmerking:

  1. Freek,.... je bent een TOPPER!!!! super dat je dit gedaan hebt voor deze lieve kattenkinderen!

    BeantwoordenVerwijderen