Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 14 oktober 2014

Up-date nieuwe verblijven ...

De afgelopen zomermaanden is flink gewerkt aan het nieuwe binnen - en buitenverblijf. Met name Freek heeft zijn vrije vakantiedagen opgeofferd en knoerthard gewerkt. Er zijn geen stapjes gemaakt maar reuze sprongen! Vooral toen Heléne op haar scooter vanuit de Wormer ook een handje kwam helpen en het schilderwerk binnen voor haar rekening heeft genomen. Het resultaat mag er zijn! En ineens is het geen bouwplaats meer maar een bijna-af binnenverblijf met buitenplaats...


Het binnenverblijf is ook bijna klaar. Het wachten is op het bedrijf wat de vloer en de bekleding komt leggen. Daarna komt het leukste deel; inrichten!


De klus is bijna geklaard, en we kijken halsreikend uit naar het moment dat we de opvangkatten kunnen scheiden en de eerste bewoners naar het nieuwe deel kunnen. Waarna het volgende project zich zal aandienen; het opknappen van het 'oude' binnenverblijf. Deze zal worden omgetoverd tot opslag en gescheiden quarantaineruimte... Maar zo ver zijn we nog lang niet!

Want de laatste loodjes wegen het zwaarst en nu de vakantie over is zullen die laatste obstakels weer in gestolen uurtjes geklaard moeten worden. En eerlijk is eerlijk; wij zijn geen lassers, aannemers of loodgieters. Voor de meeste problemen waar we al werkend tegen aan lopen moeten we ter plekke een oplossing bedenken. Tot nu toe gaat dat redelijk goed, maar al dat improviseren is tijdrovend. Er bestaat geen kant-en-klare bouwtekening met pasklare maten en mogelijkheden.

 
Freek legt de laatste hand aan de afscheiding tussen ons en onze geweldige buren

Reden te meer om trots te zijn op wat we hebben bereikt. Freek werkt nu aan de sluizen die bij beiden toegangspoorten komen zodat er geen katten ongemerkt kunnen wegglippen. Zodra dit af is wordt het net over het stalen frame gelegd, wat de gehele tuin overspant. Hierdoor wordt het gehele buitenterrein ontsnappingsproof. Elk gaatje en kiertje is nagelopen en gedicht. We zijn er bijna klaar voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten