Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

dinsdag 3 oktober 2017

Dieetvoer voor Mona gevraagd ...

We hebben een nieuw project op Dierendonatie.nl geplaatst. Een klein projectje, maar wel één van levensbelang:

Mona is als 4 weken oude kitten bij ons in de opvang gekomen, met ernstige niesziekte. Als gevolg van haar slechte start en de niesziekte is ze vrijwel blind aan beiden ogen. We hebben haar ternauwernood kunnen redden en sindsdien is dit flessenkitten één van de vaste bewoners én een beetje ons lievelingetje. Direct na haar geboorte werd Mona besmet door ernstige Niesziekte, en er hoopte zich puss op achter haar nog gesloten oogjes. Toen die open gingen, op de leeftijd van 10 dagen, bleek dat haar prachtige kijkers al waren aangetast door de ziekte. Het is net of er een waas over haar ogen ligt. Door deze ongeneeslijke aandoening heeft ze duidelijk nog maar zeer beperkt zicht ...

Helaas heeft Mona, nu 5 jaar, ook geregeld zeer ernstige diarree. Niets hielp maar erger; door alle gegeven medicatie vertikte Mona het langer om nog maar enigszins mee te werken. Pillen geven werd een heel gevecht waarbij de doorgaans lieve lap ineens verandert in een compleet agressieve verwilderde straatkat. Medicatie geven werd zo stressvol voor haar én gevaarlijk voor ons dat dit geen optie meer was. En mocht het al eens lukken dan speekselde ze haar medicijnen er binnen no-time weer uit. 

Ontlasting-onderzoek gaf geen duidelijke aanwijzing voor de oorzaak van haar misère en het laatste redmiddel, een Prednisoninjectie gaf geen enkel resultaat. Er moest een oplossing komen want de diarree werd erger en zó pijnlijk voor de lapjespoes dat we aan inslapen dachten. 
 
De laatste maanden werden de buikpijn en diarree steeds erger. Vaak haalde 'Moontje Cycloontje' de kattenbak niet eens meer. Van haar onstuimige ADHD-gedrag was inmiddels ook niets over. Mona had zichtbaar pijn en trok zich steeds vaker terug.

Tot we een kip hadden gekookt omdat dit licht verteerbaar is. Prompt werd Mona kort daarop nóg zieker. Eigenlijk bij toeval dus maar gelukkig nog op tijd kwamen we er achter dat Mona heel allergisch is voor kip! Ze staat nu op kip-vrij dieet en ze voelt zich steeds beter! Ze krijgt voorlopig Royal Canin Anallergenic; hypo-allergeen dieet wat helpt bij voedselintolerantie, maar wat vrij prijzig is. We willen heel graag een flinke zak van 4 kilo voor Mona zodat haar darmen eindelijk tot rust kunnen komen…

Help jij mee om Mona weer op de been te krijgen? Klik dan op onderstaande link om via Dierendonatie.nl een zak voer bijéén te sparen:

https://dierendonatie.nl/project/speciaalvoer-voor-blinde-mona-bij-zwerfkatten-havengebied-ijmuiden/


Zo hopen we onze prinses weer snel te zien: druk, levendig, vrolijk en alom aanwezig! Mona kan geweldig apporteren en brengt haar speeltjes keurig terug. Vanwege haar slechte ogen is speelgoed van formaat of met een belletje favoriet. En alle bezoekers moeten opletten op hun oorbellen en bling-bling. Mona kan de schittering niet weerstaan en klimt doodleuk op je hoofd om je juwelen nader te bekijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten