Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

zaterdag 7 oktober 2017

Top weekend, doenig weekje ...

De afgelopen week is het verschrikkelijk druk geweest. Op meerdere plekken zijn we aan het vangen: Diègo, het vriendje van de gewonde Jamilla, is de grootste uitdaging. Hij laat zich niet zonder slag en stoot pakken. Er staan twee vangkooien (waaronder één heel grote hondenvangkooi) voor hem klaar maar vooralsnog laat hij zich niet paaien.

Daarnaast zijn we op een stal bezig met een grote vangactie. Daar komen we later nog op terug. Van de drie volwassen katten hebben we de kater gister kunnen vangen. De twee andere zijn mama-poezen en beiden hebben nog een nestje waar we helaas met geen mogelijkheid bij kunnen. Ook was er nog een ouder nest kittens en die zijn inmiddels alle vier veilig bij ons binnen. Gelukkig niet complet verwilderd en zo zoetjes aan laten ze zich aaien en oppakken. Na een intensieve socialisatie mogen zij straks naar echte baasjes!

Drie zusjes en één broertje: zwarte / witte Stan gaat een mooie toekomst tegemoet. Misschien wel als jouw nieuwe huisgenootje?

Tussen alle ritjes door hebben we kans gezien om op Dierendag de katten nog extra te verwennen; alle 150 hebben een blikje of zakje natvoer gekregen, in plaats van een goedkoper blik dat ze met meerdere moeten delen. Het was heerlijk om te zien hoe ze van de Gourmet, Almo Nature en Felix genoten. Ook vlogen er geregeld kattensnacks door de lucht waar enthousiast achter aan werd gerend.

Dit was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder al jullie giften en gedoneerde snoepjes! Zaterdags werden we aangenaam verrast toen we bij Welkoop een inzameling hielden. Het weer liet ons enigszins in de steek en het bleef motregenen. We verwachtten dan ook niet veel aanloop maar wat hadden we ons daar in vergist! Veel mensen kwamen speciaal voor ons naar Santpoort en om 16 uur gingen we huiswaarts met een redelijk volle auto. Welliswaar niet zo vol als de jaren daarvoor, maar in deze situatie nog ver boven verwachting!


De afgelopen jaren hebben we altijd geluk gehad met het weer. Dit jaar hadden we wat pech. Desondanks werd ons kraampje steeds voller ...


Vriendin Joke trotseerde de nattigheid om iets leuks voor ons te kopen bij Welkoop. Ooit hebben we een zwerfkat naar haar genoemd. Het poesje konden we herplaatsen en prompt kwam ook de eigenaar van poes 'Joki' deze dag langs!

De zondag daarop stonden we voor de eerste keer met een kraam op de Open Dag van Dierenambulance Kennemerland. Ook nu dreigde de wind roet in het eten te gooien, maar was de aanloop verrassend. De verkoop viel misschien wat tegen, maar dat hadden we eigenlijk ook wel verwacht. Het mocht de pret niet drukken want het werd een gezellige middag in gezelschap van andere dierenorganisaties en alle bezoekers. Rest ons een welgemeend compliment te geven aan Dierenambulance Kennemerland, want alles was uitstekend verzorgd en geregeld. En dat zien we wel eens anders!!


Van de Dierenambulance zelf kregen we poezenbeeldjes om te verkopen, hoe leuk!


Naast al die dierenvrienden die langs zijn geweest dat weekend, (maar ook later deze week bij de opvang en daar wat lekkers achter lieten) waren er ook mensen die een donatie voor Dierendag hadden overgemaakt. Dankzij deze extraatjes hadden onze poezels een feestelijke Dierendag! En als de katten genieten, doen wij dat ook. Onze dank!!

(Dieet) voer, natvoer, snacks, speeltjes.... je kon het zo gek niet verzinnen of het was er. Een auto vol lekkers maar ook praktische zaken als voerbakken, desinfectiemiddelen en ontworming. Wat zijn we hier blij mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten