Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 10 maart 2021

De Bennebroekjes

De afgelopen week zijn we druk bezig geweest met meerdere vangacties op diverse plekken, die we hopelijk de komende week kunnen afsluiten. We hadden natuurlijk het kattengezin uit Hillegom, maar ook in Bennebroek en Hoofddorp hebben we vangkooien staan. Op beide plekken hebben we het merendeel van de groepjes katten gevangen, op 1 na. En die laatste is altijd het meest lastig!

In Bennebroek gaat het om een kleine groep van vier zwerfkatten die bij een psychiatrisch centrum leven . Een mooie bosrijke omgeving waar de dieren werden bijgevoerd door bewoners en Els die daar als verpleegkundige werkte.
Els heeft ons in 2014 gevraagd de katten te vangen en laten castreren, zodat de groep niet groter zou worden. Dit is inderdaad gebeurd, en we kwamen er achter dat een aantal van deze katten vermist werd en een eigenaar had. Een kleine groep bleef over die werd teruggeplaatst op de vangplek. De dieren werden de daarop volgende jaren goed gemonitoord en bijgevoerd onder leiding van Els.

Maar Els ging verhuizen en kreeg een baan ver uit de buurt. En de patiënte die de katten hielp verzorgen, vertrok ook. De overgebleven katten werden niet meer regelmatig verzorgd terwijl zij inmiddels ook de 10+ hadden bereikt en deze zorg juist steeds harder nodig hadden! Op verzoek, en met behulp van Els, hebben we besloten de vier katten terug te vangen en in de opvang te houden. Veilig en beschermd. De eerste drie zijn inmiddels gearriveerd, nagekeken en gevaccineerd. Benazir, Benthe en Bennes hebben nog wat moeite met de aanpassing maar vinden veel steun bij elkaar. Nummer vier, de meest schuwe, laat zich nog niet vangen ondanks vele pogingen. De kou, de afstand, het helpt allemaal niet mee. Maar natuurlijk geven we niet op!!

Foto: Benthe links, de meest aaibare Bennes rechts en een klein stukje Benazir achter in het midden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten