Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 10 maart 2021

Update Dink

 DINK IS WEER THUIS BIJ ZIJN BAASJE!

Update Dink:
We schreven onlangs over deze kater uit de Dinkelstraat / Diezestraat die daar al jaren in de bosjes leefde. We wilden achterhalen of hij een eigenaar heeft. Er zijn vele reacties op binnen gekomen. Niet van een eigenaar, maar allemaal van buurtbewoners die de kater kende als zwerver. Omdat het duidelijk was dat het om een ongecastreerde kater ging, die overlast veroorzaakte, potentieel gevaar liep op ernstige ziektes maar ook duidelijk last had van een oorprobleem, hebben we hem gevangen. Dit ging overigens makkelijker dan gedacht: onze Marya kon hem letterlijk uit de bosjes plukken.

Inmiddels is Dink, zoals wij hem hebben genoemd, naar de dierenarts geweest. Is hij helemaal nagekeken en heeft hij alle nodige zorg gekregen. Hij is op Kattenaids getest, wat hij goddank niet blijkt te hebben. En inmiddels is hij gechipt, gevaccineerd en gecastreerd. We vermoeden dat hij, met de nodige extra aandacht, over enige tijd plaatsbaar is.

Ondertussen was er een buurtbewoner erg geïnteresseerd in het welzijn van Dink en kregen we van deze Theo geregeld de vraag hoe het met de kater ging. En of hij bij zijn 'aanlopertje' op bezoek mocht komen. Tijdens dit bezoekje hoorde we van Theo dat Dink elke dag bij hem langskwam, en dat hij speciaal voor de zwerver een hokje had neergezet. Voor als het regende. "Ja luister, ik hou helemaal niet van katten hoor" beweerde Theo herhaaldelijk terwijl uit alles bleek dat hij erg gesteld was op de cypers gestreepte kat. De meegenomen snoepjes werden uit zijn hand gegeten. "Dat is voor het eerst" glunderde een trotse Theo. "Zal hij me nog herkennen?". Nou dat denken wij wel hoor Theo!

Puntje bij paaltje gaat deze buurtbewoner goed nadenken over een eventuele adoptie nadat we alle voors- en tegens besproken hadden. Wat zou het leuk zijn als Dink terug kan naar zijn vertrouwde buurtje. Maar nu gecastreerd, en met een vast adres!!! Wordt vervolgt....

Foto: Dink, foto genomen door een buurtbewoner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten