Marya Dekker, coördinator, oprichter en hoofd verzorging van de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden, met één van de ex-zwervertjes die permanent bij haar wonen omdat ze te zwak zijn om buiten te overleven

woensdag 10 maart 2021

LuLu heeft een nieuw baasje

Het is altijd dubbel als we onze katten kunnen herplaatsen: het loslaten van de controle, en het afscheid nemen van dieren waar we van zijn gaan houden, is lastig. Maar hoe fijn de katten het hier meestal hebben (een enkele kat blijft het moeilijk vinden in een opvang), een eigen baasje en meer aandacht is natuurlijk altijd nog beter. Dus in het belang van het dier proberen we wel altijd een goede match te vinden. Dit nemen we heel serieus en we kijken altijd heel goed welke behoefte de kat heeft, en wat een potentiële eigenaar verwacht.

Toen we begin januari kater LuLu opvingen, hadden we eigenlijk al gelijk een baasje voor hem in gedachte:
Ken je Nemo nog? De kat die rond Kerst doodziek werd en aan kanker blijkt te lijden? Hij was net geplaatst bij een vreselijk lieve dame die goed met ons meedacht toen bleek dat Nemo ongeneeslijk ziek was. Nemo kwam terug bij ons. Hij woont bij Marya in huis en maakt het naar omstandigheden redelijk goed.

Maar mevrouw Gerda bleef alleen achter, en zij leek ons een uitermate geschikt baasje voor de aanhankelijke LuLu. Gelukkig vond zij dat zelf ook en liep de eerste kennismaking direct al uit op een stevige knuffelpartij. LuLu mocht met haar mee en de eerste foto's zeggen meer dan genoeg. Goed zo LuLu, bedankt mevrouw Gerda!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten